Az egyesület történetének legnagyobb sikere

2019.04.28. 20:32

Ezüstérmes a Répcelak

A szezonzárón egy fölényes győzelem után története legjobb eredményét ünnepelhette a Répcelaki SE-tekeshop.hu a Szuperligában ezüst­érmet szerző tekecsapata.

Horváth Erika

Az utolsó mérkőzés után kezdődhettek az ünneplés percei – aztán az éremosztás Fotó: Szendi Péter/Vas Népe

Répcelaki SE-tekeshop.hu–­Salgózd TK 7,5:0,5 (3789-3107). – Répcelak, férfi teke Szuperliga-mérkőzés, felsőházi rájátszás.

Répcelak: Kakuk 697, Horváth Z. 638, Molnár P. 599, Zapletán 667, Móricz 584, Vörös 604. Edző: Kiss Zsolt.

Salgózd: Kocsa 511, Telek 638, Horváth A. 499, Váradi 522, Adamecz 517, Nagy Cs. 420.

A papírforma szerint a répcelakiakra könnyű mérkőzés várt az utolsó fordulóban, és azért is nyugodtan készülhettek az éremosztásra, mert már korábban bebiztosították a második helyezést. Ennek ellenére igazán odatették magukat a hazai játékosok. Hétmérföldes léptekkel húztak el, bár az első sorban Horváth Zoltánnak meg kellett osztoznia a ponton a szintén 638 fáig jutó riválisával. Kakuk Levente viszont 186 (!) fát vert ellenfelére, a három híján 700 fa klassziseredmény. A második sorban a szintén vb-re készülő Zapletán Zsombor 667 fája emelkedett ki, Molnár Pál 599-cel megerősítette, hogy a szezon végére utolérte magát. Móricz Zoltán (584) és Vörös Milán (604) is könnyen szerezte meg a csapatpontot – sima, fölényes győzelmet ünnepelhettek a szurkolók és a csapat, amely sorozatban hat bronzérem után érdemelte ki a második helyet, ami az Európa-kupában való indulási jogot ér. Ifjúsági: 4:0 (1158-991). Kuslics 602, Gombos 556, illetve Adamecz 494, Váradi 497.

Az utolsó mérkőzés után kezdődhettek az ünneplés percei – aztán az éremosztás Fotó: Szendi Péter/Vas Népe

Egy gyors mezcsere, s a mérkőzést lezáró eredményhirdetésre és köszöntésre már „2019 ezüstérmes csapata” feliratú felsőben sorakozott fel az együttes. Az edző, szakosztályvezető Kiss Zsolt a városnak, az egyesületnek és a támogatóknak is köszönetet mondott, hogy hozzásegítette a csapatot ahhoz, hogy elérhesse a régóta várt eredményt.

Az országos szövetség főtitkára, Bátor Gábor hozta el számukra az ezüstérmeket. Az ünnepélyes éremátadáson rajta kívül még Szabó József polgármester, Németh Lajos, a Vas Megyei Tekézők Szövetségének elnöke és Molnár Árpád, a Répcelaki SE társadalmi elnöke is köszöntötte a kisváros és az egyesület eddigi legnagyobb sikert el­érő, példaértékű munkát végző, összetartó csapatát. Kakuk Levente, Móricz Zoltán, Molnár Pál, Zapletán Zsombor, Horváth Zoltán,Vörös Milán, Kuslics Gergely és Gombos Balázs, Kiss Zsolt nyakába akasztottak ezüstérmet, majd a csapatkapitány Kakuk Levente átvehette a szintén világbajnok Németh Lajostól a serleget. Aztán vastaps közepette elbúcsúztatták a kétszeres világbajnok Zapletán Zsombort, aki négy éven át erősítette a vasi csapatot – ősztől az FTC-ben folytatja pályafutását.

A csapatbajnokságnak vé­ge, de még várnak feladatok a répcelakiakra. Öten érdekeltek a szombati egyéni teke országos bajnokságon, május 15-én pedig rajtol a csehországi csapat-vb – a magyar válogatottba Kakuk Levente, Zapletán Zsombor és Móricz Zoltán is bekerült. HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában