Kezdődik a bajnoki rájátszás

2019.05.17. 20:17

A Körmend a Sopront fogadja a negyeddöntő első mérkőzésén

Körmend A hét közepén, a Szolnok legyőzése után dőlt el, hogy az Egis Körmend az első helyről folytathatja a bajnokság rájátszásában. A piros-feketék első ellenfele a playoffban a Sopron KC, a párharc szombaton 18 órakor kezdődik.

Tóth Judit

TJ Price a Szolnok ellen rengeteget dobott, 21 pontot is szerzett Fotó: Szendi Péter

A Körmend–Sopron negyeddöntős párharc három nyert mérkőzésig tart, az első felvonást Körmenden rendezik szombaton este. A piros-feketéknek nem maradt sok ideje készülni, hiszen szerdán még fontos meccset vívtak a Szolnokkal. A tabella első helye és a bajnokság végéig tartó pályaelőny volt a tét, amit a vasi együttes az Olaj húszpontos legyőzésével masszívan bebiztosított magának. Matthias Zollner örömmel, de nagy fegyelmezettséggel konstatálta a történteket.

– Nagyon jó dolog, hogy az első helyen végeztünk, de most olyan gyorsak az események, hogy nem lehet elmélyülni a sikerben. Az egyik meccsből ki, a másikba be – így telnek mostantól a napjaink, és a tét egyre fokozódik. A Sopron nagyon jó ellenfél lesz, Sabáli edzőkollégám csapata is sok mindenen túl van, megküzdött a helyezésért. Mit mondhatnék, talán elcsépelt már, de tartani kell a hazai pályát, természetesen győzelmet várok.

A Körmend és a Sopron ebben a szezonban eddig kétszer találkozott – az alapszakaszban. Októberben, hazai pályán 95-78-ra nyertek a vasiak, januárban, idegenben viszont csak egy ponttal, 80-79-re.

TJ Price a Szolnok ellen rengeteget dobott, 21 pontot is szerzett
Fotó: Szendi Péter

Sabáli Balázs, a Sopron KC vezetőedzője azt mondta, hogy kevés idő volt a regenerálódásra, de ezzel mindenki így van, aki a legjobb nyolc közé jutott. Véleménye szerint csapata az elmúlt két hónapban kitett magáért, bekerült a legjobbak közé. Most azzal a Körmenddel találkoznak, amely megérdemelten lett a középszakasz győztese, és az egyik, ha nem a legerősebb csapat a bajnokságban.

– Bízom abban, hogy nem leszünk alárendelt szerepben, bár Körmenden nagyon nehéz játszani, olyan az atomszféra, hogy az nagy erővel segíti a hazai csapatot. Ha nem is mi vagyunk az esélyesek, remélem, hogy élvezni tudjuk a játékot, hiszen rajtunk kisebb a nyomás. Matthias Zollnerrel jó barátságban vagyunk, többször beszélünk, konzultálunk, biztos vagyok benne, hogy egy jól felkészített Körmenddel találjuk magunkat szemben. Ellenfelünk játékosai jól dobnak, kiválóan egy-egyeznek, és ha koncentráltan védekeznek, akkor nehéz áttörni a falat. Türelmes támadásokat, nem pedig rohanó játékot szeretnék. Takács Norbi és Fuller már korábban kiszállt a csapatból sérülés miatt, de rajtuk kívül mindenki harcra kész – mondta Sabáli edző.

A negyeddöntő további programja. Szombat, 18.00: Szolnok–Atomerőmű, PVSK–Jászberény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában