Vízilabda

2019.05.10. 21:11

AVUS: Az első felvonás

Az OB I-es vízilabda-bajnokság rájátszásában a 11–12. helyért vívott első meccsén az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület (AVUS) szombaton 16 órakor a Tatabánya vendége lesz.

Pum András

A fiatal Ekler Bendegúz négy gólt dobott a Kaposvárnak

Fotó: Unger Tamás

A múlt egyelőre ismétli önmagát: a legutóbbi bajnokságban az utolsó helyosztón az aligátorok ellenfele szintén a Tatabánya volt, a 13–14. helyért vívott párharcot a vasiak nyerték. Ezúttal a 11–12. hely a tét. A középszakaszban már találkozott a két együttes, a tatabányaiak Szombathelyen 10-8-ra, odahaza 9-7-re nyertek. Mindkét csapat a 9–12. helyért kezdhette a rájátszást. Az első körben a Komárom-Esztergom megyei csapatot a hét pontig tartó párharcban a Pécs győzte le 7-4-re, míg az AVUS-t a Szentes 7-1-re. A mostani csata két győzelemig tart, amelyik csapat megnyeri az első meccset, nagy lépést tesz a 11. hely megszerzéséért.

Fotó: Unger Tamás

– Teljesen más párharc lesz, mint a tavalyi volt, mindkét csapat játékosállománya alaposan átalakult – mondta Matajsz Márk, az AVUS edzője. – Az idei – mindkét középszakaszbeli – találkozón ugyanaz volt a forgatókönyv. A mérkőzés elején három-négy góllal elhúztak, majd kiegyenlítettünk, a végét viszont ők bírták jobban. Ezúttal oda kell figyelnünk a kezdésre. Nyitott uszodában játszunk, ami kicsit furcsa lesz – de nyerni akarunk. A szezon vége felé nehezebb motiválni a játékosokat, tudat alatt bennük van, hogy elértük célunkat, a bentmaradást. Takács Kristóf beteg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában