Final Four itthon

2019.05.30. 19:52

Férfi- és női bajnokcsapat is kerestetik

Először lehet házigazdája Celldömölk az első osztályú asztalitenisz-csapatbajnokság négyes döntőjének. Szombaton és vasárnap a vadonatúj OPAL Asztalitenisz-csarnokban négy-négy férfi- és női együttes küzd a bajnoki címért.

Horváth Erika

Címvédőként várja a négyes döntőt a CVSE asztalitenisz-csapata. Balról: Kriston Dániel, Szita Márton, Fazekas Péter, Klampár Tibor vezetőedző Fotó: Szendi Péter

Másfél évtizede tartozik a celldömölki férfi-asztaliteniszcsapat az első osztályú csapatbajnokság szűk elitjéhez; a 2004/2005-ös szezontól kezdve minden esztendőben dobogós helyen zárt. Nyolc bajnoki arannyal, négy ezüsttel és két bronzzal gazdagodott ez idő alatt a klub – ennél több bajnoki címet a csapatbajnokságok 1925 óta íródó történetében a férfiaknál csak a patinás BVSC (25) és a Budapesti Spartacus (12) számlál. Az első aranyat 2010-ben szerezte a CVSE, és sorozatban hét bajnoki címet nyert. A 2017-es évben egy bronzzal tört meg a nagy menetelés, de a tavalyi szekszárdi Final Fouron újra sikerült a dobogó legfelső fokára állni Klampár Tibor legénységének. A címvédő trió – Fazekas Péter, Kriston Dániel, Szita Márton – száll harcba idén is a négyes döntőben. Amelynek rendezési jogát ezúttal a CVSE-Swie­telsky Jufa Hotels kapta meg. A kétnapos rendezvény helyszíne a vadonatúj OPAL Asztalitenisz-csarnok a CVSE Kolozsvár utcai sporttelepén, amelynek ünnepélyes átadása pénteken délután lesz. A celli csapat már ott gyakorol, hogy minél otthonosabban érezhesse magát az új helyszínen, de péntekig minden részt vevő csapat csatlakozik. A hazaiaknak nem lesz könnyű dolguk, hiszen az alapszakaszban harmadikként végeztek, így a második BVSC lesz a szombati elődöntőben az ellenfelük. A döntőbe jutáshoz mindenképpen győzni kell, mert a döntetlen (5-5) a fővárosiaknak kedvez. Döntetlen esetén nem veszik figyelembe a szett-, illetve pontarányokat, hanem az alapszakaszban elért helyezés rangsorol. Ősszel a fővárosban a celliek nyertek 6-1-re, tavasszal itthon azonban 6-4-re kikaptak Jakab Jánoséktól. A tavalyi Final Four elődöntőjében szintén a BVSC volt a CVSE ellenfele, hatalmas csatában, 6-4-re sikerült nyerniük Fazekaséknak.

Címvédőként várja a négyes döntőt a CVSE asztalitenisz-csapata. Balról: Kriston Dániel, Szita Márton,
Fazekas Péter, Klampár Tibor vezetőedző Fotó: Szendi Péter

– Egyelőre csak a BVSC elleni elődöntős meccsünkre koncentrálunk – mondta Klampár Tibor vezetőedző, amikor az esélyekről kérdeztük. – Nem lesz egyszerű feladat, ahogy tavaly sem volt az. De van sanszunk. A győzelemhez szükség lenne a párosunk sikerére, és az is fontos, hogy Jakab ne tudjon három meccset nyerni. Úgy érzem, a fiúk jó formában vannak, még van egy kis időnk, hogy szokják az új helyszínt.

A férfiaknál még a tavaly ezüstérmes PTE-PEAC és az alapszakasz-negyedik Mezőberény alkotja a mezőnyt. A nőknél a címvédő Szekszárd mellett a Budaörs, az Erdért és a Statisztika legjobbjai játszanak.

A szombati elődöntőkre – két-két női, illetve férfimérkőzést rendeznek – a 12 helyett már csak négy asztal marad a küzdőtéren, vasárnap lesznek az éremcsaták. Ez alkalomra a 150 fős lelátó mellé ideiglenes nézőtérrel is készülnek a házigazdák, így 300-350-en tudják a helyszínen megtekinteni a négyes döntő mérkőzéseit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában