szektorlabda-bajnokság

2019.05.02. 21:40

Gombfoci: remekül játszott a házigazda

Az NB I-es szektorlabda-bajnokság (gombfoci) 2. fordulójában remek teljesítménnyel rukkolt elő a házigazda Vasi Gombfoci Egyesület.

TG

A Vasi GE színeit képviselő Bottyán Zoltán nagy formában versenyzett – a megyei egyéni bajnokságot is megnyerte Fotó: Horváth Balázs

Először rendezett a Vasi Gombfoci Egyesület (VGE) NB I-es bajnoki fordulót – az eseménynek a Haladás Sportkomplexum VIP-terme adott otthont. Az erőpróbát Illés Károly, Szombathely alpolgármestere nyitotta meg, majd dr. Gráfik Imre muzeológus adott gombfoci-történeti áttekintést, végül Benkő János egyesületi elnök „küldte csatába” a csapatokat. Összesen 16 asztalon meccseltek a résztvevők, 9.20-tól 18 óráig zajlott a küzdelem.

A házigazda Vasi GE remekül teljesített: kilenc mérkőzésen öt győzelemmel, négy döntetlennel, veretlenül végzett az élen – vagyis ezzel megnyerte a második fordulót. Az egyik legnagyobb riválist, a bajnoki címvédő, Szombathelyre listavezetőként érkező Testvériség I. csapatát 6-2-re verte, akárcsak szintén dobogóesélyes Komlót. Így a bajnokság felénél a VGE továbbra is versenyben van a legjobbakkal.

A bajnokság 2. fordulójának vasi vonatkozású eredményei: VGE–Testvériség II 8-0, VGE–Újkori Táltosok 5-3, VGE–Mundial’93 FCSE 4-4, VGE–Dunakanyar Forte 4-4, VGE–Hírös ALSE 6-2, VGE–ALC KSE Szeged 4-4, VGE–Testvériség I. 6-2, VGE–DÖKE Komló 6-2.

A józsefvárosi első és a szombathelyi második forduló után a bajnokság élcsoportjának állása: 1. Vasi Gombfoci Egyesület 37 pont, 2. Testvériség I. 36, 3. Józsefváros 35.

A Vasi GE színeit képviselő Bottyán Zoltán nagy formában versenyzett
– a megyei egyéni bajnokságot is megnyerte Fotó: Horváth Balázs

A bajnokság 3. fordulóját szeptemberben Szegeden rendezik, végül októberben Komlón zárulnak az élvonalbeli pontvadászat idei küzdelmei.

Az NB I-es bajnoki forduló után – másnap – a nyílt megyei egyéni bajnokság küzdelmeit rendezték meg – az ország legjobb gombosai álltak asztalhoz ugyancsak a sportkomplexum VIP-termében. A kilenc mérkőzéses bajnokság hazai győzelemmel zárult: a Vasi GE játékosa, Bottyán Zoltán diadalmaskodott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában