röplabda

2019.05.01. 20:36

Sikerrel búcsúztak a Haladás-lányok

Idegenbeli győzelemmel búcsúztak a bajnokságtól és egymástól a Hungast-Haladás Szombathely extraligás tagságát megőrző röplabdázói.

HE

A mérkőzés után mindketten a nemzeti válogatottjukhoz indultak. Sophie Wallner (balról) Ausztriába, Stephanie Lojen (jobbról) pedig Kanadába Fotó: Horváth Krisztina

Budaörsi DSE–Hungast-Haladás Szombathely 1:3 (-16, -21, 23, -23). – Budaörs, 150 néző, női röplabda Extraliga-­kvalifikáció, vezette: Sík, Ujházi.

Budaörs: Pisák, Radomszki, Kilyénfalvi, Juraszik, Bleicher, Ostorházi. Csere: Maurer (liberó), Hernády (liberó), Tóth E., Deli. Vezetőedző: Fekete Krisztina.

Haladás: Kolada, Kalman, Huff, Takács, Reljic, Asceric. Csere: Lojen (liberó), Wallner, Kinser, Cicic, Miranda, Bokor. Vezetőedző: dr. Mucsi Péter.

Mivel kedden a Jászberény 3:2-re kikapott a csoport élén végző Kaposvártól, volt egy kis tétje a budaörsi találkozónak is: amennyiben három pont értékű (3:0-s vagy 3:1-es) győzelmet aratnak a Haladás-lányok, a kvalifikációs csoport negyedik helyéről a harmadikra léphetnek előre.

Remekül kezdett a szokatlan kezdőhatossal pályára lépő Haladás, elsősorban jó nyitásaival és eredményes centerjátékával húzta be az első szettet (16-25). Nehezebben indult a második játszma, de egyszer csak magukra találtak a szombathelyiek, most a remek sáncaik segítették át őket a nehezebb pillanatokon (21-25). A vasiak nyitásfogadásban bekövetkezett kisebb hullámvölgyét jól használta ki az egész mérkőzésen lelkesen röplabdázó hazai együttes és a szoros végjátékot is sikerült a maga javára billentenie (25-23). A negyedik szett feléig fej fej mellett haladt a két csapat, aztán meglódultak a szombathelyiek és sikeresen lezárták a másfél órás mérkőzést, bezsebelve ezzel a három bajnoki pontot (25-23).

A mérkőzés után mindketten a nemzeti válogatottjukhoz indultak. Sophie Wallner (balról) Ausztriába, Stephanie Lojen (jobbról) pedig Kanadába Fotó: Horváth Krisztina

Dr. Mucsi Péter: – Az előzetes terveknek megfelelően mindenki kapott játéklehetőséget. Nagyon örülök, hogy a lányok motiváltak voltak, az utolsó meccset is komolyan vették. Remélem, többen visszatérnek hozzánk közülük a következő szezonra.

A Haladás 2018/2019-es szezonra szerződtetett röplabdacsapata egy héten belül szétszéled. Akadnak olyan játékosok, akik már vissza sem jöttek Budaörsről Szombathelyre. Ketten a válogatottjukhoz tartanak: Sophie Wallner már korábban is tagja volt Ausztria nemzeti csapatának, de Stephanie Lojent először hívták meg a kanadaiak keretébe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában