Véget ér a vasi Magyar Kupa

2019.05.28. 18:55

Szarvaskend–Király bronzmeccs, Körmend VSE–Tanakajd döntő

Szerdán délután – a bronzmérkőzéssel és a döntővel – a Király Sportlétesítményben befejeződik a labdarúgó Magyar Kupa Halmosi Zoltánról elnevezett Vas megyei sorozata.

TG

A Körmend VSE középpályása, Vilics Bálint lép át az ellenfelein – következhet a kupadöntő, a Tanakajd Fotó: Szendi Péter

Némi meglepetésre két megyei II. osztályban szereplő csapat jutott el a fináléig: a 17.30-kor kezdődő döntőben a Tutitextil-Körmend VSE és a Tanakajd lép pályára. A házigazda, megyei I-es Király SZE a 15.30-kor kezdődő bronzmérkőzésen lesz érdekelt, a megyei II-es Szarvaskend ellen játszik. A fináléban talán a kiegyensúlyozott, remek szezont futó, roppant gólerős, lendületben lévő Körmend az esélyesebb. De a Tanakajd ha jó napot fog ki, bárkire veszélyes. A bronzéremre a Királynak van nagyobb esélyes, ám a Szarvaskend is komoly erőt képvisel, és már számtalanszor bizonyította, hogy vétek lenne leírni. Érdekesség, hogy a vasi kupasorozatban ezúttal kevés babér termett a megyei I. osztályban szereplő együtteseknek. Így az idén a megyei Magyar Kupa történetében először biztosan megyei II. osztályú gárdát hirdetnek ki győztesnek.

A Körmend VSE középpályása, Vilics Bálint lép át az ellenfelein – következhet a kupadöntő, a Tanakajd Fotó: Szendi Péter

A Tutitextil-Körmend VSE útja a döntőig: Kőszegfalva–Körmend 2-9, Körmend–Vasszécseny 7-2, Körmend–Gérce-Vásárosmiske 8-1, Körmend–Vasvár 4-3, Körmend–Répcelak 3-0, Alsóújlak–Körmend 1-5, Körmend–Király 1-0.

A Tanakajd útja a döntőig: Rábasömjén–Tanakajd 0-5, Sorkifalud-Gyanógeregye–Tanakajd 2-3, Tanakajd–Kőszeg 2-0, Bozsok–Tanakajd 1-2, Tanakajd–Rum 4-4, Szarvaskend–Tanakajd 0-2.

Halmosi Zoltán megyei Magyar Kupa 2018/2019, Király Sportlétesítmény, szerda, bronzmérkőzés, 15.30: Szarvaskend (II.)–Király SZE (I.). Döntő, 17.30: Tutitex­til-Körmend VSE (II.)–Tanakajd (II.).

A megyei kupasorozat pénzdíjas: a győztes csapat 400, az ezüstérmes 200, a bronzérmes 100 ezer forinttal gazdagodik, míg a negyedik helyen végző gárda 50 ezer forintot vihet haza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában