Szentgotthárdi sikerek

2019.06.17. 18:03

A nemzet futója címet szerzett Koszár Zsolt

Az első alkalommal megrendezett Nemzeti Futóversenyen három szentgotthárdi futó is az élmezőnyben zárt.

Horváth Erika

A sikeres szentgotthárdi trió. Balról: Somogyi Gábor, Koszár Zsolt, Karsai Márton

Fotó: Synergy Fitness

A Hősök terén megrendezett versenyen 5 és 10 kilométeres távok közül választhattak a résztvevők. A két távon összesen 5151-en álltak rajthoz a 30 Celsius-fok feletti hőségben. A 10 km-es távon Karsai Márton (Synergy Fitness) 35:00 perces idővel az ötödik helyen ért célba az olimpikonokkal tűzdelt mezőnyben. Az 5 kilométeres versenyt a szentgotthárdi, de a VEDAC színeiben induló Koszár Zsolt nagy fölénnyel, 15:09-cel nyerte meg, ezzel elnyerte a „nemzet futója” címet. A szenior korú, 56 éves Somogyi Gábor (Synergy Fitness) ismét fel tudta venni a versenyt a fiatalokkal, 17:55 perces eredményével a hatodik helyen zárt.

A sikeres szentgotthárdi trió. Balról: Somogyi Gábor, Koszár Zsolt, Karsai Márton

Másnap már a Keszthelyi Kilométerek elnevezésű versenyen álltak rajthoz a szentgotthárdiak. A félmaratoni távot páros váltóban futotta le a Somogyi Gábor–Karsai Márton duó, a 101 kettős közül nagy különbséggel, 75:24-es idővel szerezték meg a győzelmet. Az 564 futót felvonultató egyéni félmaratoni távon 69:36-os időeredménnyel ezüstérmet szerzett Koszár Zsolt. Az aranyat a SZoESE idén remeklő hosszútávfutója, Horváth György nyerte meg 6 másodperccel jobb, 69:30-as eredménnyel.

– Januárban államvizsgáztam, amelyre rengeteget készültem. Így a futásban nagyon megcsúszott a felkészülésem, most kezdem utolérni magam – mondta idei szezonjáról a magyar hosszútávfutók élmezőnyéhez tartozó Koszár Zsolt. – Ezért szükségem van ilyen nagyobb terhelésű hétvégékre, hogy a nyári és őszi versenyeken, országos bajnokságokon már megfelelő állapotban legyek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában