Filipovity csatlakozott először a bajnokhoz

2019.06.26. 13:56

Az Alba Fehérvártól igazolt válogatott magasbedobót a Falco – Hivatalos (Frissítve)

Bár még csak néhány napja szerezte meg második bajnoki címét a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely kosárcsapat, a klubvezetés nem pihen, gőzerővel próbál erősíteni, illetve azon is dolgozik, hogy a sikercsapat gerincét együtt tartsa.

vaol.hu

Fotó: falcokc.com

Az Alba Fehérvár csapatától Szombathelyre igazolt Filipovity Márkó. A 23 éves válogatott kosaras szerda délelőtt írta alá a szerződését, a megállapodás két évre szól – de a felek hosszabb távban gondolkodnak. A 204 centis magasbedobó a mögöttünk hagyott szezonban 31 bajnokin 18,6 perc alatt 9 pontot, 4,5 lepattanót és 1,1 gólpasszt átlagolt.

– Örömmel jelenthetem be az első igazolásunkat – mondta Gráczer György, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely ügyvezetője.

– Filipovity Márkó személyében minőségi játékossal erősödött a keretünk.

– A Falco az utóbbi évek sikercsapata, az elmúlt három szezonban három döntőt is játszott, ami azért komoly teljesítmény – fogalmazott a Falco friss szerzeménye, Filipovity Márkó. – Ráadásul komoly terveket szövöget a klub. Nagyon szerettem Fehérváron játszani, de az elmúlt évünk nem úgy sikerült, ahogyan elterveztük, ezért az Alba nem indulhat nemzetközi kupában. Nekem pedig fontos, hogy a nemzetközi porondon is próbára tegyem a tudásomat – a Bajnokok Ligája vagy éppen a FIBA Európa-kupa-lehetőség sokat nyomott a latban. És hát nem titok, a barátnőm a Haladás röplabdázója maradt, és így, hogy mindketten Szombathelyre kerültünk, egymás mellett folytathatjuk az életünket. Voltak ajánlataim, de csak az Alba és a Falco között vacilláltam, végül a fejlődésem érdekében Szombathely mellett döntöttem. Bízom benne, hogy hasznos játékosa leszek a bajnokcsapatnak.

Gráczer György ügyvezető emeli magasba a serleget – már a másodikat Fotó: Unger Tamás

– A bajnoki címet nem sokáig ünnepeltük, gyorsan munkába álltunk, azért dolgozunk, hogy a következő szezonnak is ütőképes csapattal fussunk neki – folytatta Gráczer György. – Nem mellékesen pedig szeretnénk helytállni a Bajnokok Ligájában is. Szeretnénk, hogy a következő szezonban is a Gasper Okorn, Milos Konakov edzőkettős irányítsa a csapatot. A tárgyalások jól haladnak, szerintem hamarosan megegyezünk. Továbbá azon vagyunk, hogy a bajnokcsapat magját együtt tartsuk. Az biztos, hogy Perl Zoltán és Tóth Norbert még egy évre szóló szerződéssel rendelkezik. Nem tagadom, nemcsak légiósokat keresünk, hanem szeretnénk minőségi magyar játékosokat is Szombathelyre csábítani – mint Filipovity Márkó példája is bizonyítja, vonzó célpont lett a Falco. Megpróbáljuk letenni egy hosszú távon is sikeres Falco alapjait.

– Küzdelmes, fárasztó, roppant hosszú, ám végül felejthetetlen diadallal véget érő szezon van mögöttünk – vélekedett Gráczer György. – Nehezen kezdődött a szezon, egy teljesen új csapatot kellett építeni. Váradi sérülésből lábadozott, Bruinsmát sérvműtét hátráltatta. Aztán játékoscserék történtek, így Govens, Perl és Bruinsma visszatérése után kezdődött szinte elölről, a nulláról a csapatépítés, egy új csapatjáték kialakítása – ami menet közben nem volt könnyű feladat. Óriási kudarcként éltem meg a kupadöntőben elszenvedett vereséget, ahol sajnos a fi úk fejben nem bírták el az esélyesség terhét. De a csapat, a szakmai stáb egy pillanatra nem adta fel, minden pofon után talpra állt a társaság, és úgy körülbelül március közepén, végén a kirakós öszszes darabja a helyére került. Innentől pedig nem volt megállás, a középszakaszban és a playoff ban is végigsöpörtünk a mezőnyön. Elmondhatatlanul boldog voltam a döntő utolsó, körmendi meccse után. Hát még akkor, amikor hazatérve megláttam az Arena Savaria előtt ránk váró tömeget – rengeteg szeretetet kaptunk a szurkolóinktól, amit soha nem fejeltek el. Márciustól kosárláz tombolt a városban. Bár korábban egyáltalán nem, a bajnokság végső szakaszában már a közvélemény, a szakma is minket tekintett a bajnoki cím fő esélyesének – amivel ezúttal elbírtak a fi úk, tanultak az elmúlt évek, elvesztett döntők tapasztalataiból.

Filipovity Márkó – még Albamezben Fotó: Pesti Tamás

– Sokan kérdezik tőlem, hogy a 2008-as vagy mostani bajnoki cím a kedvesebb számomra, de nehéz erre a kérdésre válaszolni – fogalmazott Gráczer György. – A 2008-as csapat az első pillanattól kezdve bajnokesélyes volt, végig a mezőny élén állt, magabiztosan gyűjtötte be az aranyérmet. A mostani csapat viszont rendkívüli küzdelemben jutott el a csúcsig. Most azt mondom, hogy a friss emlékek, a hihetetlenül küzdelmes év miatt talán az idei bajnoki cím kedvesebb számomra. De a 2008-as gárda szerezte a klub történetének első aranyát, ami szintén óriási siker volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában