kalapácsvetés

2019.06.12. 21:25

Halász Bence olimpiai kvótát szerzett Lengyelországban

A kalapácsvető Halász Bence 78,27 méteres teljesítményével olimpiai szintet dobott szerdán a lengyelországi atlétikai versenyen.

Horváth Erika

Fotó: Magyar Atlétikai Szövetség

A Szombathelyi Dobó SE Európa-bajnoki bronzérmes, 21 eszetendős kalapácsvetője idei negyedik nemzetközi versenyén nagyszerű eredményt ért el: a 78.27 méterrel – idei legjobbjával – teljesítette a jövő évi tokiói olimpiai kvalifikációs szintjét (77,50). Halász Bence a hetedik magyar sportoló – és a hétpróbázó Krizsán Xénia után a második atléta -, aki tokiói kvótát szerzett.

Németh Zsolt és Németh László tanítványa egyébként több mint másfél méterrel szrányalta túl ez évi eddigi legjobbját, ami 76,61 méter volt. A 78,27 méter a negyedik helyre volt elég Bydgoszczban.

„Igazából nem volt kérdés, hogy Bence meg fogja dobni a szintet, ugyanakkor lelkileg megnyugvást adhat neki, hogy ilyen hamar sikerült. Ez már most látszott, hiszen a következő dobása még nagyobb volt, sőt, az azt követő nyolcvan méter fölé szállt, de ott kilépett a körből” – mondta az MTI-nek Németh Zsolt mesteredző.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában