Racketlon

2019.06.04. 21:28

Sákovics Péter nagy formában

A szombathelyi racketlonos (asztalitenisz, tollaslabda, fallabda, tenisz), Sákovics Péter vegyes párosban szerzett világbajnoki címet a +55-ös korosztályban.

Tóth Gábor

Sákovics Péter Belgiumban remekelt

Fotó: ELTE-SEK

Belgiumban a sportág történetében először rendeztek a +55-ös korosztály számára vegyes párosban is racketlon-világbajnokságot. Sákovics Péter az erős mezőnyben a német Carola Von Heimburg partnereként négy mérkőzést megnyerve gyűjtötte be az aranyérmet. Az első mérkőzésen egy svájci–angol párost, a másodikon egy angol duót, a harmadikon egy angol–amerikai, a negyediken egy cseh kettőst győztek le Sákovicsék.

A szombathelyi racketlonos „bakancslistája” ezzel teljessé vált: hiszen egyéniben és párosban ötször nyert már korosztályos vb-t, csapatban is ünnepelhetett világbajnoki elsőséget – a vegyespáros-arany eddig hiányzott a gyűjteményből.

Sákovics Péter Belgiumban remekelt
Fotó: ELTE-SEK

Az ELTE-SEK oktatója a férfiak +55-ös mezőnyében is rajthoz állt a budapesti Matécsa Zoltán partnereként, egészen a döntőig meneteltek. Ahol a magyar szenior válogatott másik két játékosa (Károlyi Tibor, Markó Tamás) fosztotta meg őket a vb-győzelemtől egy végletekig kiélezett mérkőzésen.

A vb után rendezték meg a nyílt belga bajnokságot, amelyen csak egyéniben lehetett indulni. Sákovics Péter a +55-ös korosztályban indult, és esélyesként nyert is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában