Második és harmadik hely

2019.07.30. 19:33

A 40. Négy város tornáján a Körmend és a Celldömölk indult

A Körmend a második, a Celldömölk a harmadik helyen végzett a Zalában rendezett Négy város labdarúgótornáján.

Pum András

A második helyezett Rába-parti együttes

Fotó: Giczi Sándor

A jubileumi, 40. Négy város tornáját az elmúlt hétvégén ezúttal Zalában, Lentiben rendezték – megyénket a Haraszti Zsolt vezette Celldömölk és a Somfalvi Péter irányította Körmend képviselte. Rajtuk kívül a házigazda Lenti, valamint a Barcs vett részt a viadalon – mind a négy gárda a megyei I. osztályban szerepel.

Az első napon a Körmend 3-1-re verte a Barcsot, a másikon a Celldömölk 3-2-re kikapott a házigazda Lentitől. Másnap a bronzmérkőzésen a celliek simán, jó játékkal 5-0-ra legyőzték a Barcsot. A döntőben a Lenti és a Körmend csapott össze, a zalai együttes nagy csatában végül 1-0-ra nyert. A különdíjakat szinte letarolták a vasiak. A gólkirály Piri Balázs (Celldömölk), a legjobb játékos Németh József (Celldömölk), a legjobb kapus pedig a körmendi Farkas Marcell lett.

A második helyezett Rába-parti együttes
Fotó: Giczi Sándor

– A jó minőségű pályán rendezett torna jól szolgálta felkészülésünket – mondta Somfalvi Péter, a második helyezett Körmend trénere. – Az első meccsen magabiztosan győztük le a Barcsot. A döntőben egy szöglet utáni fejesgóllal kaptunk ki a Lentitől. Sajnos rengeteg helyzetet kihagytunk a fináléban, azonban összességében elégedett voltam a látottakkal, mivel a találkozó nagy részében viszontláttam azt az agresszív, harcos, sok futáson és sok passzon alapuló játékot, amit mindig is meg fogok követelni.

– Azért jók ezek a kupák, mert van tétjük, nyomás alatt játszanak a csapatok, nem olyan, mint egy edzőmérkőzés – mondta Haraszti Zsolt, a Celldömölk mestere. – A Lenti ellen kevés helyzetet sikerült kialakítanunk, és nagyon buta gólokat kaptunk. Igaz, el kell ismerni, a hazaiaknak a gólokon kívül is akadtak lehetőségeik, és megérdemelten nyertek. A Barcs ellen mi irányítottuk a játékot, ellenfelünket szinte végig védekezésre kényszerítettük, ám az öt gól ellenére rengeteg helyzetet elpuskáztunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában