Kamionos EB

2019.07.05. 20:19

Kiss Norbert Szlovákiában

Kiss Norbert a harmadik helyről várja a kamion-Európa-bajnokság hétvégi, szlovákiai futamát.

Pum András

Kiss Norbert, és a sok nagy csatát megélt Mercedes kamion

Fotó: Kissnorbi.com

Nem sok ideje volt a pihenésre Kiss Norbertnek a hazai versenye után. A kétszeres Euró­pa-bajnok szombathelyi kamionversenyző két hete, az ETRC második fordulóján dobogóra állhatott a Hungaroringen: a vasárnapi első futamon lett harmadik helyezett. Most hétvégén Szlovákiába érkezik a kamion-Európa-bajnokság mezőnye, a Tankpool24 versenyzője pedig a Dunaszerdahely melletti pályán is szeretne pezsgőt locsolni a pódiumon.

Összetettben harmadik helyről várja a bajnokság folytatását Kiss Norbert, aki az első két versenyhétvégén 63 pontot gyűjtött, vagyis mindössze 31 pont a lemaradása az élen álló Jochen Hahn mögött. Misanóban futamgyőzelmet, a Hungaroringen harmadik helyet szerzett a kétszeres Európa-bajnok, dobogós sorozatát folytatná a Slovakiaringen is.

Kiss Norbert és a 2018-as szezonra készült új versenykamion Fotó: VN-Archív/Tankpool24

– Kifejezetten szívesen megyek Szlovákiába, közel van, nagyon jó a pálya, kedvelem a helyszínt – mondta Kiss Norbert. – Rengeteg magyar szurkoló jön ki, emiatt olyan érzés fog el, mintha félig-meddig hazai verseny lenne. Tavaly sikerült egy fordított rajtrácsos futamgyőzelmet szereznünk ott, de mondhatjuk, hogy hagyományosan jók vagyunk a Dunaszerdahelyhez közeli pályán, mert volt a múltban pole pozíció és győzelem is. A hungaroringi eredményen szeretnénk kicsit javítani, remélhetően a Mercedes kamionba bekerülő új sebességváltó segít majd ebben. Az elmúlt két hétben megállás nélkül dolgoztunk a kecskeméti műhelyben, hogy minden tőlünk telhető háttér adott legyen a jó eredményhez. Bízom benne, hogy sikerül megint egy jó helyezéssel meghálálni a szurkolók biztatását.

Az első versenyt szombaton 14.20-kor, a másodikat 16.45-kor, a harmadikat vasárnap 14.50-kor, a negyediket 17.10-kor rendezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában