Forrt a levegő

2019.07.02. 20:38

Telt házas szurkolói ankétot tartott a Haladás

Rendkívüli és olykor parázs hangulatú szurkolói ankétot tartott a Szombathelyi Haladás, melyen részt vett Bokor Zsolt, a Haladás VSE elnökhelyettese, sportigazgatója, Illés Béla, a Halmill Kft. tulajdonosa, a Haladás sportigazgatója és Tóth Miklós, a Haladás ügyvezető igazgatója is.

Pum András

Balról: Tóth Miklós, Bokor Zsolt és Illés Béla válaszolt a drukkerek kérdéseire

Hétfőn este zsúfolásig megtelt a Haladás Stadion sajtótájékoztatóinak helyet adó konferenciaterem – csak jöttek és jöttek a szurkolók. Az érdeklődés nem volt véletlen, a drukkerek kíváncsiak voltak arra, hogy a Haladás VSE szerepvállalásával milyen jövőképe lehet szeretett csapatuknak. A másfél órán át tartó ankéton a résztvevők – Bokor Zsolt, Illés Béla, Tóth Miklós hangsúlyozták: egyelőre a Haladás VSE és a futballklub részéről is szándéknyilatkozatot fogalmaztak meg a felek, aláírt szerződés még nincs.

Illés Béla elmondta: Homlok Zsolttal már évek óta együtt dolgoznak, de Homlok eddig a háttérben maradt, onnan segített. Tóth Miklós szurkolói kérdésre válaszolva jelezte: 400 millió forint a futballklub adóssága, és ahogy egy ideje a játékosok, természetesen a vezetők sem kaptak fizetést. Tóth reményei szerint a héten már kapnak pénzt a játékosok, de hogy mennyit, azt még nem tudni – mindenesetre az biztos, hogy nem egyben az egész összeget.

Nemcsak a vezetők, a szurkolók is féltik a zöld-fehér együttest
Fotók: haladas.hu

Azt is megtudtuk Tóthtól: addig nem igazolnak játékosokat, edzőt, amíg a labdarúgók felé fennálló tartozást nem rendezték. Egy­előre egyetlen labdarúgó sem jelentette fel a klubot az elmaradt fizetések miatt, ugyanakkor felszólítások már érkeztek. Aztán egy pillanat alatt lángra kapott az amúgy is forró hangulat: egy szurkoló vehemensen és hosszasan számon kérte Tóth Miklóson és Illés Bélán az elmúlt éveket, végezetül felszólította őket: mindketten távozzanak.

Egyúttal reményét fejezte ki, hogy egy-két éven belül visszakerül a klub a méltó helyére, az első osztályba. Bokor Zsolt a tervek kapcsán jelezte: a Haladás VSE hosszú távra tervez a futballklubbal, személy szerint egy főként Haladáshoz kötődő játékosokból álló együttest tud elképzelni. Schimmer és Halmosi szerződése lejárt, de úgy véli, mindkettőjükkel le kell ülni tárgyalni. Egy szurkoló aziránt érdeklődött, miből fogja finanszírozni az anyaegyesület a labdarúgóklubot?

Balról: Tóth Miklós, Bokor Zsolt és Illés Béla válaszolt a drukkerek
kérdéseire

Bokor Zsolt azt felelte: szponzorok és támogatók segítségével. Arra a kérdésre, hogy Tóth és Illés a jövőben is marad-e a klubnál, azt a választ kaptuk, hogy ezt majd a Haladás VSE elnökségének kell eldöntenie. Mindenesetre Illés azt válaszolta, ha számítanak rá, marad. Az ankét végén Tóth Miklós megköszönte, hogy ennyien eljöttek, és egy Hajrá, Halival! búcsúzott a szurkolóktól. Noha sok konkrétumot még nem hallottunk, egy biztos: a szombathelyi futball jövőjét meghatározó hetek előtt állunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában