Benke is a Falcóban folytatja pályafutását

2019.07.11. 20:10

Újabb válogatott magyar játékost igazolt a bajnokcsapat

A Szolnokról érkező Benke Szilárd személyében újabb magyar válogatott játékossal erősödött a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely bajnoki címvédő NB I-es kosárlabdacsapata.

Tóth Gábor

Benke Szilárd (labdával) a nemzeti csapat mezében, egy szombathelyi meccsen Fotó: Szendi Péter

Újabb igazolás jelentett be a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely NB I-es kosárcsapata: Filipovity Márkó és Krivacsevics Márkó után Benke Szilárd is a bajnoki címvédőnél folytatja pályafutását. A 24 éves, 198 centis, kettes-hármas poszton bevethető válogatott kosaras Kaposváron lett élvonalbeli játékos, majd Zalaegerszegen nőtte ki magát a magyar mezőny egyik legjobbjává. A mögöttünk hagyott szezonban a Szolnokot erősítette: 24 bajnokin 28,4 percet, 9,3 pontot, 5 lepattanót, 3,3 gólpasszt átlagolt. Februárban Magyar Kupát nyert az Olajjal, a döntőben éppen a Falco maradt alul

– Benke lett a finálé MVP-je, 26 pontot szórt a szombathelyieknek. Márciusban térdsérülést szenvedett, azóta nem lépett pályára, megműtötték, jól halad a felépülése. – Benke Szilárd személyében minőségi magyar játékossal erősödött a keretünk – jelezte Gráczer György, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely ügyvezetője.

Benke Szilárd (labdával) a nemzeti csapat mezében, egy szombathelyi meccsen Fotó: Szendi Péter

– A magyar válogatott kulcsemberével az elmúlt években már többször is tárgyalóasztalhoz ültünk, örülök, hogy most sikerült megegyeznünk – a bajnoki szezon végéig szóló szerződést írtunk alá. Benke érkezésével az is eldőlt, hogy a Falco az előttünk álló szezont három külföldivel kezdi meg. Egyes, négyes-ötös és ötös posztra keresünk légiósokat.

– Mindig is az volt a célom, hogy a lehető legmagasabb szinten kosárlabdázzak, úgy érzem, hogy erre most a bajnokcsapatnál lesz lehetőségem – nyilatkozta Benke Szilárd a klub hivatalos honlapjának. – A Falco nem először keresett meg, most igent mondtam, örülök, hogy egymásra találtunk. Úgy gondolom, hogy Szombathelyen most minden feltétel adott a további sikerekhez – és az én egyéni fejlődésemhez is. Bízom benne, hogy mind a hazai porondon, mind a nemzetközi mérkőzéseken segítségére leszek új csapatomnak. A sérülésemből felépültem, edzésben vagyok, tökéletes állapotban akarom elkezdeni a felkészülést. Krivacsevics Márkó, Filipovity Márkó és Benke Szilárd mellett eddig Tóth Norbert, Perl Zoltán és Bíró Olivér alkotja a Falco keretét. Friss hír a Falco háza tájáról, hogy a névadó szponzor újabb egy évig támogatja a sárga-fekete gárdát, így az előttünk álló 2019/2020-as szezonban is Falco-Vulcano Energia KC Szombathely néven szerepel majd a címvédő együttes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában