erős emberek

2019.07.18. 20:24

Versenyzett, közben versenyt szervezett

Hatodik helyen végzett a szombathelyi színeket képviselő Gadó András partnerével a az erős embereknek kiírt könnyűsúlyú csapat világbajnokságon (Ultimate Strongman 105 kg)

Tóth Gábor

Balról Kurucz Kornél és Gadó András. Hatodik helyen zárta a könynyűsúlyú páros erősember vb-t a kettős

Fotó: Galaxy Fitness

Az elmúlt hétvégén a Lenti Termálfürdő adott otthont a 2019. évi Ultimate Strongman 105 kg elnevezésű csapat-világbajnokságnak. Az erőpróbán hét ország erős emberei vettek részt – orosz, ukrán, lengyel, amerikai, cseh, szlovák és magyar csapatok álltak rajthoz, a magyarok három párossal. Az első napon három versenyszámot rendeztek: kamionhúzás (16 tonna) párban, izlandikereszt-cipelés (110 kg) maximum távra, pakoló sor (120 és 135 kg-os kőgolyót, 140 és 150 kg-os beton hordót, valamint egy 160 kg-os bödönt kellett minél gyorsabban felpakolni egy 120 cm magas állványra). Az első nap roppant szoros küzdelmet hozott, az első öt csapat között csupán egy-egy pont volt a különbség. Másnap öt versenyszám várt a résztvevőkre: viking nyomás (170 kg), traktorkerék ( 360 kg) forgatás, vegyes feladat (350 kg-os lengősúlycipelés, 130 kg-os koffercipelés, 120 kg-os izlandikereszt-cipelés, 120 kg-os bödöncipelés 15 m-es távon), páros szám (az egyik versenyző 200 kilóval guggolt, a másik 130 kilós kőgolyót vett a vállára minél többször egy perc alatt), vegyes páros feladat (az egyik versenyző 125 kg-os rönköt, a másik pedig egy 85 kg-os egykezes súlyt nyomott ki minél többször egy perc alatt). A Gadó András-Kurucz Kornél kettős végül a hatodik helyen végzett a kilenc csapatot felvonultató rangos

erőpróbán.

Balról Kurucz Kornél és Gadó András. Hatodik helyen zárta a könynyűsúlyú páros erősember vb-t a kettős
Fotó: Galaxy Fitness

Végeredmény: 1. Lengyelország 59,5 pont, 2.Oroszország 54, 3. Ukrajna 51, 4.Magyarország B (Varga Ferenc-Komáromi Péter) 50, 5. USA 41,5, 6. Magyarország A (Kurucz Kornél, Gadó András) 39, 7. Csehország 30, 8. Magyarország C (Jancsovics Tivadar-Dezső Martin) 20,5, 9. Szlovákia 14,5.

– A rendezvényt hatalmas szervezőmunka előzte meg, a városvezetés és a fürdő vezetése is sok segítséget nyújtott az előkészületekben, Lenti remek házigazdának bizonyult – fogalmazott Gadó András, aki nemcsak versenyzőként vett részt az erőpróbán, hanem főszervezőként is. – Sok volt a néző, nagyszerű a hangulat, mind a szurkolók, mind a versenyzők részéről csak pozitív visszajelzéseket kaptunk. A magyar csapatok teljesítményére sem lehet panasz, hiszen két párosunk is nagy harcban állt a dobogóért. Úgy érzem, hogy Kurucz Kornéllal nagyon jó párost alkottunk, jól kiegészítettük egymást, építhettünk egymás erősségeire. Igaz, követtünk el kisebb taktikai hibákat, csúsztak apróbb bakik a kivitelezésbe – kis szerencsével kicsit végezhettünk volna előrébb is. Ugyanakkor főszervezői, versenyigazgatói szerepkörömből adódóan rengeteg feladat hárult rám, a szervezői munkát nehéz volt összehangolni a versenyzéssel. Ebből tanultam. Végezetül azt még elmondom, nagy öröm volt számomra, amikor Lenti város polgármesterével átadhattam a két nap alatt összegyűjtött 300 ezer forintos adományt az SMA-betegséggel küzdő Katona Olivér családjának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában