Labdarúgás

2019.08.29. 18:41

Hét gólt vállalt a tizenegyből a CVSE csatára

A megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság múlt heti, 2. fordulójában a Celldömölki VSE-Vulkán Fürdő 11-0-ra verte a vendég Csepreget – a kiütéses győzelemből a CVSE rutinos támadója, Németh József 7 góllal vette ki a részét.

Tóth Gábor

Németh József celli mezben, kapitányként

Fotó: Giczi Sándor

A 11-0-s győzelem is figyelemre méltó teljesítmény – de nem sok olyan labdarúgó van megyei szinten sem, aki tétmeccsen hét gólt ünnepelhetett.

Németh József celli mezben, kapitányként
Fotó: Giczi Sándor

– A Csepreg elleni meccs előtt picit bosszankodtunk, mivel sok sérült játékosunk volt – árulta el a CVSE 35 esztendős támadója, Németh József a Celldömölk–Csepreg mérkőzés után Giczi Sándornak. – Ehhez jött még hozzá, hogy Orosz Norbert a bemelegítésnél érezte a combját, ezért ő se vállalta a játékot. De edzőnk nyugodt maradt, annyit mondott, mivel ennyien vagyunk, ennyien kell megnyerni a mérkőzést! Az elején picit bealudtunk, pontatlan játékkal nyitottunk, sok helyzetet hagytunk ki – jómagam is két ziccert rontottam. De szerencsére az első félidő hajrájához közeledve sikerült megszerezni a vezetést, és onnantól kezdve megnyugodtunk, a folytatásban már jól játszottunk. Nagy örömmel éltem meg, hogy hét gólt rúgtam, ezen a meccsen nekem minden összejött – igaz sokat dolgozom, sokat edzek, hogy jó erőben, jó formában legyek. Mint mondtam nagy öröm számomra, hogy hét gólt szereztem, de sokáig nem szabad ünnepelni, még nagyon a bajnokság elején vagyunk, sok erős ellenfél vár még ránk – pár nap múlva mindannyiunk számára már csak szép emlék lesz a Csepreg elleni fölényes diadal. A lényeg az, hogy a csapat mindig nyerjen. Az, hogy kik rúgják a gólokat, teljesen mindegy. Az első fordulóban Körmenden nyertünk 5-0 ra. Ott nem szereztem gólt, de adtam egy gólpasszt, akkor azzal voltam hasznára a csapatomnak. Annyit még szeretnék elmondani, hogy öt gólt már szereztem egy meccsen, de hetet még soha – a társak nélkül ez nem sikerült volna. Örülök, hogy ilyen csapatban játszhatok!

Németh József 1995-ben kezdett el focizni Celldömölkön. Végigjárta a szamárlétrát, minden korosztályt, majd 2001-ben mutatkozott be a felnőtt csapatban, az NB I/B- ben. Pintér Attila cserélte be, mindjárt az első meccsén gólt szerzett. A folytatásban Ajkán egy évet, Ausztriában két és fél évet focizott, a többi meccsét celli színekben játszotta – amelyben 373 mérkőzésen 222 gól a mérlege.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában