Ismét Dobre Norbert győzött

2019.08.06. 18:05

Tizenkilencedszer emlékeztek 50 yardos úszással Halmay Zoltánra

Dobre Norbert tizenharmadszor bizonyult a legjobbnak a Halmay Kupa 50 yardos úszóversenyen.

Vas Népe

Az olimpiai ezüstérmes Farkas Ágnes gratulál az immár 13-szoros győztesnek, Dobre Norbertnek Fotó: Halmay OHE/Szakály Ferenc

Már tizenkilencedik alkalommal rendezte meg névadója tiszteletére a Halmay Zoltán Olimpiai Hagyományőrző Egyesület amatőr úszóversenyét. A versenytáv hagyományosan 50 yard (45,72 méter), melyet tetszőleges úszásnemben tehetnek meg a versenyzők. A viadalnak újra otthont adó Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrum jóvoltából ideális körülmények várták a résztvevőket. Az időjárás ezúttal nem fogadta kegyeibe az indulókat, a szeles, hűvös időben csak az igazán kitartó versenyzők álltak rajthoz. Halmay Zoltán szülőfalujából, Magasfaluból (Vysoká pri Morave, Szlovákia) Dušan Dvoran polgármester vezetésével mintegy félszázan érkeztek és nagyon sikeresen szerepeltek, mind a négy versenyszámban volt dobogós helyezésük.

A 14 év alatti fiúk versenyében a budapesti Hatala-Kovács Levente imponáló fölénnyel nyert, időeredményével a felnőttek között is ezüstérmet szerzett volna. A lányoknál nagy küzdelemben dőlt el az elsőség a soproni Horváth Alexa és a budapesti Alliquander Erzsébet között. A győztes soproni kislány nővére, Horváth Krisztina a felnőtt hölgyek mezőnyében diadalmaskodott, óriási csatában előzte meg a fővárosból érkezett Pátrovics Nettit.

Az olimpiai ezüstérmes Farkas Ágnes gratulál az immár 13-szoros
győztesnek, Dobre Norbertnek Fotó: Halmay OHE/Szakály Ferenc

Mint már oly sokszor a kupa történetében, a legszínvonalasabb verseny a férfiak mezőnyében alakult ki. A 12-szeres győztes Dobre Norbert nagy fölénnyel nyerte meg az elődöntőben a futamát. Azonban a másik elődöntőben élen végző hatvani Zelnik Dániel jobb idővel jutott a fináléba, mint Dobre. Nos, a Halmay Kupák specialistája a döntőben még mozgósítani tudta erőtartalékait és remek, 23,89 mp-es idővel – megközelítve a 2011-ben Madaras Márkó által felállított 23,10 mp-es csúcsot – tizenharmadszor is elhódította a kupát. A legeredményesebb „halmays” induló, Németh Péter az ötödik helyen végzett. Dobre Norberten kívül a Vas megyei résztvevők közül még a szintén szombathelyi Szabó Gábriel állhatott dobogóra, az U14-es fiúknál lett bronzérmes.

A díjakat Farkas Ágnes olimpiai és világbajnoki ezüstérmes, Európa-bajnok kézilabdázótól vették át a versenyzők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában