Női kézilabda

2019.09.08. 20:54

SZKKA: vereség az erős Siófoktól

Az NB I-es női kézilabda-bajnokság 2. fordulójában a bombaerős Siófok vendégeként kapott nagy verést az újonc Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia.

Tóth Gábor

Varga Nikolett bátran kézilabdázott

Fotó: Szendi Péter

A tavalyi bronzérmes, EHF Kupa-győztes fogadta az újonc szombathelyieket, akik a tisztes helytállás reményében léptek pályára.

Siófok KC–Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia 40-21 (16-13). – Siófok, 1050 néző, NB I-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Marton Zs., Szabó E.

Siófok: Solberg – Böhme 4, Tomori 2, Niombla 7/2, Jezic 4, Kobetic 8, Aoustin 5. Csere: Szikora (kapus), Janjusevics 2, Mazák-Németh, Such 3, Hársfalvi, Drabik 2, Wald 2/1, Lapos 1. Edző: Tor Odvar Moen.

SZKKA: Sipeki – Bandelier 3, Horilska 1, Mitrovic 5, Virág 2, Csire 1, Jovetic 1. Csere: Gadányi (kapus), Mayer M., Varga N. 3, Mayer Sz., Pődör R. 2, Szendrei, Pődör B. 1/1, Szmolek, Horváth P. 3. Edző: Marosán György.

Kiállítások: 2, ill. 6 perc.

Hétméteresek: 3/3, ill. 2/1.

Bandelier góljával, vendégvezetéssel kezdődött a mérkőzés. A házigazda azonban gyorsan fordított, magához ragadta az irányítást, megpróbálta gyorsan eldönteni a találkozót. Úgy tűnt, hogy ez sikerült is, hiszen a félidő közepére már stabil előnyt épített ki magának a Siófok (17. perc: 11-6). Azonban nem így történt. A motivált SZKKA rendezte sorait, felvette a tempót, és gyors támadásokat vezetve elkezdte faragni a hátrányát – zsinórban négy szombathelyi gólt láthatott a megdöbbent közönség. A 22. percben, 11-10-es állásnál már az egyenlítésért támadhattak a vasiak – majd később is volt lehetőségük egalizálni az eredményt. Ami ugyan nem jött össze, de komoly meglepetésre látótávolságban tartotta ellenfelét az SZKKA. És kifejezetten remek első félidőt produkált.

Varga Nikolett bátran kézilabdázott
Fotó: Szendi Péter

Fordulás után azonban ritmust, stílust váltott a házigazda, gyors, agresszív, pontos kézilabdával rukkolt elő. Ekkor már nem tudta tartani a lépést az újonc. A bajnoki pontok sorsa gyorsan eldőlt, ugyanis a második játékrész szűk első tíz percét 10-1-re nyerte a Siófok (39. perc: 26-14). A hosszan tartó vasi gólcsendet Horváth Petra törte meg – de innen már nem volt visszaút az SZKKA számára. A házigazda ugyanis akkor sem engedett ki, amikor már biztos volt a győzelem, űzte, hajtotta ellenfelét, igyekezett kiszolgálni szurkolótáborát. A két csapat között egyre nőtt a különbség, végül majdnem húsz góllal jobbnak bizonyult a Siófok.

Az SZKKA az első félidőben kisebb meglepetést okozott azzal, hogy tartotta a lépést, fordulás után azonban kijött a két csapat közötti különbség – az eredmény reális.

Marosán György: – Az első félidővel elégedett vagyok, hiszen sikerült meccsben maradnunk. A másodikban viszont európai szintű kézilabdával találtuk magunkat szembe, ez pedig sok volt nekünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában