2019/2020-as NB II-es bajnokság

2019.09.18. 18:46

Vasi rangadót nyert a Bük női kézicsapata

Elkezdődött az NB II-es női kézilabda-bajnokság 2019/2020-as szezonja. A nyitányon a Bük megyei rangadót nyert a Körmend ellen. Győzött a Sárvár is, kikapott a CVSE.

Tóth Gábor

Bük-Körmend NB II. kézilabda UT

Fotó: Unger Tamás

Büki TK–Körmendi DMTE 34-25 (20-9). – Bük, 100 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Bán-Farkas, Miksó.

Bük: Büki – Szuhogyi 5, Szabó N. 7, Guttyán 8, Szabó R. 2, Cseledi 3, Baranyai 3. Csere: Szalai N. (kapus), Gősi 2, Kelemen 1, Marton 2, Megyeri, Bősze, Tóth B. 1, Koósz, Kuglics. Edző: Bölöni Roland.

Körmend: Dudora – Huszár 3, Kiskós 6, Cser, Zsiga 7, Török 3, Csépke 3. Csere: Anek (kapus), Rábai, Őri, Horváth D. 2, Szalai L., Somlai, Herczeg 1, Varga K. Edző: Varga Andrea, Kiskós Kitti.

Jó tempóban kezdődött a megyei rangadó, felváltva estek a gólok az első öt percben. A folytatásban aztán a hazai csapat remek védekezésből pontos támadásokat vezetett, és hamar hatgólosra növelte előnyét (15. perc: 11-5). Nem lassított a Bük, így a szünetre jelentős előnyt harcolt ki (20-9). Fordulás után egy 4-1-es hazai rohanás után alakult ki a legnagyobb különbség (24-10). A büki csapat minden játékosát pályára küldhette. A vendégeket dicséri, hogy nem omlottak össze, tudtak az eredményen kozmetikázni. A Bük magabiztosan nyerte meg a rangadót.

Bölöni Roland: Az első félidei védekezésünk jó alapja lehet a bajnokságnak. További sikereket kívánunk a körmendi csapatnak.

Kiskós Kitti: Támadásban és védekezésben is sokat kell még fejlődnie fiatal csapatunknak. Gratulálok és sok sikert kívánok a Büknek!

 

VKL SE Győr–Celldömölki VSE-Vulkán Fürdő 34-27 (16-17). – Ikrény, 50 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Antal, Antalné.

CVSE: Tömő – Freiberger 4, Szomorkovits L. 3, Szomorkovits A. 7, Szecsődi 4/2, Bagics 3, Szalai F. 1. Csere: Geiger 1, Balogh V., Füzfa, Kazári 2, Szalai Sz. 2, Giczi. Edző: Salamonné Csótár Adrienn.

CVSE-góllal kezdődött a mérkőzés, és a folytatás is jól alakult: az első félidő összességében a vendégeké volt, tartották egy-két gólos előnyüket, elsősorban remek védekezésüknek köszönhetően. A második játékrész elején viszont a Győr büntette a celliek hibáit, ellépett négy góllal (37. perc: 23-19). A vasiak többször felzárkóztak egy-egy gólra, de az egyenlítés elmaradt. Az utolsó tíz perc viszont már a hazaiaké volt. Három vitatható emberelőnyt is kaptak, amit kihasználtak és kialakították a végeredményt – ami nem tükrözi a játék képét.

Győri Audi ETO KC U22–Sárvárfürdő Kinizsi 19-32 (8-13). – Győr, 100 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Örsi, Takács.

Sárvár: Varga Á. – Peitli 4, Jenőfi 6/1, Doncsecz 4/1, Gerencsér 1, Cser 4, Szemes 2. Csere: Bokor, Jurik (kapusok), Vajda 8, Horváth E. 2, Soós 1, Horváth D., Dávid, Marton. Edző: Farkas Veronika.

Az első gólt ugyan a hazaiak szerezték, ám egy 4-0-s sorozattal gyorsan fordított a szervezetten és motiváltan játszó vasi csapat. A sárváriak szigorú védekezésével szemben tanácstalan volt a fiatal győri gárda. Míg a másik oldalon szemre is tetszetős támadások, gyors indítások után sorra születtek a találatok. A 15. perc után már 5 góllal vezetett a vendég. Majd szünet után egy 5-0-s szériával gyorsan eldöntötte a mérkőzés sorsát a Sárvár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában