Kosárlabda

2019.10.27. 07:30

A Pécs törte meg a Körmend veretlenségét

Megszakadt Pécsett az Egis Körmend veretlen bajnoki sorozata. A piros-feketék megérezték az időközben távozó válogatott center, Keller Ákos hiányát. A PVSK légiósa, Chris Smith azonban nagyszerű játékot produkált, így tizennégy pontos győzelmével továbbra is hibátlan a bajnokságban a Pécs.

Tóth Judit

Fotó: Szendi Péter

Pécsi VSK-VEOLIA – Egis Körmend 94-80 (22-23, 30-16, 20-15, 20-26)

Pécs, 2800 néző, NB I-es férfi kosárlabda-mérkőzés, vezette: Győrffy P., Söjtöry T., Balogh Gy.

Pécs: Pongó 5/3, Ruják 5/3, SMITH 33/12, BUDIMIR 23/9, Aiken 13/3 Csere: Horti 7/3, Antóni 2, Bíró L. -, Ciric 6. Vezetőedző: Csirke Ferenc

Körmend: Németh 2, Edwards 12, Kastrati 4, TAYLOR 18, VARNADO 19/3. Csere: Ferencz 5/3, TURNER 20/9, Durázi-, Oroszi- Vezetőedző: Matthias Zollner.

Az eredmény alakulása: 3. perc: 2-4. 6. perc: 14-18. 13. perc: 32-26. 17. perc: 43-32. 23. perc: 58-43. 26. perc: 68-45. 33. perc: 74-61. 39. perc: 79-67.

Az Egis Körmend kosárcsapata pénteken este jelentette be, hogy Keller Ákos távozik az együttestől. A válogatott csapatkapitánya Horvátországba, a KK Zadarhoz igazolt és már vasárnap elutazott új csapatához, így nem számíthattak rá a körmendiek a Pécs elleni rangadón.

A veretlen csatájára megtelt a pécsi Lauber Dezső Sportcsarnok. A Körmend nem volt könnyű helyzetben, hiszen Keller Ákos távozásával jelentősen gyengült magasember poszton. A Pécs kerete sem volt teljes, Quincy Diggs combhajlító izma a hétközi FIBA meccsen meghúzódott, így nem vállalta a játékot.

Nagy lendülettel álltak bele a mérkőzésbe a csapatok, eleinte a Körmend vezetett néhány ponttal. De jól kapta el a fonalat a Pécs is, így tapadtak egymáshoz a felek. Kiegyenlített volt a játék, a negyed végén a házigazdának volt pár figyelmetlen megmozdulása, így a kisszünetre a Körmend javára billent az eredmény, ami közel sem volt megnyugtató.

A második etap elején nagyot változott a játék képe, a PVSK extra hat percet mutatott. Jól ültek a dobásai, emellett védekezésben is keményebbre váltott, amellyel nem tudott mit kezdeni a Körmend. Smith volt elemében, könnyű kosarakat engedett az amerikainak a vendég. Ezt a negyedet egyértelműen uralta a Pécs, a piros-feketéket blokkolta és tanácstalanságba sodorta az extra hazai sorozat. Már néhány kreatív elem is belefért a baranyaiaknál, a Körmend meg örült, hogy vége lett az első játékrésznek és elmehetett rendezni sorait az öltözőbe.

A második félidőben ugyanott folytatta a Pécs, ahol a szünet előtt abbahagyta. Hamar kialakult a húszpontos különbség.

A záró negyedben Taylor és Varnado vezényletével kilencre faragta a húszpontos különbséget a Körmend (74-65). De a hajrában megint a Pécsnek ment jobban. Puhán védekezett a Körmend, és büntettek a pécsi dobógépek, Budimir és Smith. A végén Aiken gondoskodott a látványról egy extra zsákolással. Jobb volt szombaton este a Pécs és ezzel megőrizte száz százalékos teljesítményét a bajnokságban. A Körmend meg nem tehet mást, mint hogy hamar elfelejti ezt a találkozót.

Csirke Ferenc: Nagyszerű hangulat uralta a csarnokot, olyan volt, mintha már a rájátszásban lennénk. Szerintem kulcskérdés volt, hogy melyik csapat tudja jobban pótolni kiesett vezéregyéniségét. Chris Smith extrája döntő volt, gratulálok a csapatomnak a győzelemhez és ahhoz is, hogy mentálisan végig tartották magukat. Sokat ér nekünk ez a diadal.

Matthias Zollner: Nem ez volt életünk meccse. Az első félidőben nem volt kellően agresszív a védekezésünk, sokat engedtünk a Pécsnek. Valamelyest feljavultunk a második félidőre, de ez is kevésnek bizonyult.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában