Kosárlabda

2019.10.29. 17:55

Bajnokok Ligája: Zaragozában a Falco

A kosárlabda Bajnokok Ligája 3. fordulójában a spanyol Zaragoza vendégeként lép pályára szerdán 20.30-kor a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely.

Tóth Gábor

Minden bizonnyal nehezebb dolga lesz Juvonte Reddicnek, mint itthon a PAOK ellen

Fotó: Unger Tamás

Két játéknap után a Zarago­za egy győzelemmel, egy vereséggel áll a csoportban – akárcsak a Falco. A spanyolok nyitásként kikaptak Bonnban (85-71), majd nyertek a Besiktas otthonában (73-74). Egyébként első hazai BL-meccsére készül a Zaragoza. A Falco a Dijonban elszenvedett vereség (87-68) után hazai pályán javított, a PAOK ellen diadalmaskodott (76-66). A Zaragoza parádés formában kezdte a spanyol bajnokságot, öt győzelemnél jár, mindössze egyszer kapott ki, második helyen áll a tabellán. A hét végén például a Barcelonát fogadta és verte meg 89-83-ra – 9054 néző előtt. A 2002-ben alapított Casademont Zaragoza meghatározó csapata a bombaerős spanyol bajnokságnak, a tavalyi pontvadászatot a negyedik helyen zárta.

– Amennyire csak tudtunk, felkészültünk ellenfelünkből – mondta Váradi Benedek, a Falco KC csapatkapitánya. – Az jól látható, hogy a Zaragoza szervezett csapat. Minden játékosa tudja a helyét a rendszerben, mindenki tudja a dolgát. Támadásban és védekezésben is olajozottan működik a spanyolok gépezete. Azt is tudjuk, hogy a Zaragoza játékosai – az irányítókat leszámítva – mind két méter felettiek, erősek, magasak. Vagyis fizikálisan is nehéz összecsapás vár ránk. Egy roppant erős, patinás, nemzetközi rutinnal felvértezett csapat fogad minket.

Minden bizonnyal nehezebb dolga lesz Juvonte Reddicnek, mint itthon a PAOK ellen
Fotó: Unger Tamás

Nehezíti a dolgunkat, hogy a Zaragoza remek formában van, vélhetően önbizalomtól duzzadva lép pályára ellenünk. Nem mi vagyunk az esélyesek, de nem feltartott kézzel lépünk pályára. Megyünk tovább a megkezdett úton, igyekszünk tanulni a BL-mérkőzésekből, szeretnénk mind egyénenként, mind csapatként meccsről meccsre fejlődni. Elvileg teljes csapattal utazunk, már Bíró Olivér is bevethető. A visszatérő Ron Curry is velünk utazik, ha rendben lesznek a papírjai, akkor akár pályára is léphet.

A Falco kedden hajnalban, 4 óra előtt ült buszra. A csapat Bécsben szállt repülőre, a gép Barcelonában ért földet, ahonnan további jó négy óra buszozás várt a szombathelyi delegáció tagjaira. Gasper Okorn vezetőedző szerdán délután és csütörtökön dél­előtt is edzést vezényelt tanítványainak a 10 744 néző befogadására alkalmas zaragozai sportcsarnokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában