ringbe léptek a vasiak

2019.10.16. 13:51

Boksz: serdülő ob, nemzetközi torna

A serdülő korosztálynak kiírt országos bajnokságon, illetve csehországi nemzetközi tornán léptek ringbe vasi bunyósok.

Tóth Gábor

A kép jobb szélén a Fitt-Box Ökölvívó Egyesület sportolója, Milos Rózsa (fotó: Fitt-Box ÖE)

Győr adott otthont a serdülőkorú ökölvívók országos bajnokságának. A megmérettetésen 53 egyesület 126 sportolója adott számot a tudásáról.

A szombathelyi Skorpió Box Club Kiss Jánost (40 kg) nevezte az erőpróbára. Aki remek formában érkezett az ob-ra, hiszen júniusban – igaz még a 38,5 kilós súlycsoportban – legyőzte az aktuális magyar bajnokot. Egri rivális ellen nyitott, remek teljesítményt nyújtott, egyértelműen ellenfele fölé nőtt, ám a bírók az egri öklözőt látták jobban – általános elképedésre. Így Kiss János bronzéremmel zárt.

– Szépen csillog a bronz, de sokakkal ellentétben mi nem örülünk az ilyen, úgymond ölünkbe pottyant érmeknek – jelezte Varga Roland, a Skorpió BC vezetőedzője. – Már csak azért sem, mert a ringben nyújtott teljesítményünk alapján nekünk kellett volna továbbjutnunk, nekünk kellett volna a bajnoki címért bokszolnunk. Kiss János mind a három menetben ellenfele fölé nőtt, talán az utolsó 20 másodpercben éreztem rajta, hogy fárad egy kicsit, ami nem is csoda, hiszen még bele kell erősödnie ebbe a súlycsoportba. Megyünk, dolgozunk tovább, és reméljük, hogy legközelebb már a látottakat pontozzák a bírók.

A Skorpio Box Club tehetséges bunyósa, Kiss János (Fotó: Skorpio BC)

A Haladás VSE négy ökölvívóval vett részt a tornán. A 76 kilós súlycsoportban Károlyi Horváth József egy mérkőzést játszott, kikapott, bronzérmes lett. Babos Kevin rögtön a döntőben kezdett, kikapott, második lett. Károlyi Horváth Krisztofer (44,5 kg) két menetet töltött a ringben, leléptették, bronzéremmel térhetett haza. Bakonyi Sebastiant (72 kg) rögtön az első menetben léptették le, ő is bronzérmes lett.

A kőszegi Fitt-Box Ökölvívó Egyesület színeit Milos Rózsa (48 kg) és Ujhelyi Barna (50 kg) képviselte. Mindketten első éves serdülőkként vettek részt az ob-n, így számukra a tapasztalatszerzés volt a cél. Barna a legjobb nyolc között a későbbi bajnokkal küzdött meg, a rutin döntött az ellenfél javára. Rózsa egy győzelemmel, egy vereséggel állhatott fel a dobogó harmadik fokára.

– Elégedett vagyok versenyzőinkkel, hozták a tőlük elvárt szintet, de mindkettejüknél hiányzik a rutin. Ezért örültem, hogy versenyen kívül volt lehetőségünk több edzőmeccset vívni – fogalmazott Varsányi Áron, a Fitt-Box Ökölvívó Egyesület vezetőedzője.

A kép jobb szélén a Fitt-Box Ökölvívó Egyesület sportolója, Milos Rózsa (fotó: Fitt-Box ÖE)

Csehországban, Ústí nad Labem városában rendezték az Olimpiai Reménységek Versenyét. A korosztályos nemzetközi tornán a Fitt-Box két versenyzője, Buza Rafael (57 kg) és Buza Rómeó (52 kg) a junior válogatott tagjaként vett részt. Rómeó szlovák ellenfelét legyőzte, cseh riválisától kikapott, második lett. Rafael sorrendben szlovák, cseh, szlovák ellenfelekkel csapott össze – mindhárom meccsét megnyerte, begyűjtötte az aranyérmet.

A Fit-Box Ökölvívó Egyesület tehetséges testvérpárja, Buza Rafael (balról) és Buza Rómeó (Fotó: fitt-Box ÖE)

– Mindkét ökölvívónk szépen teljesített, megfontoltan és pontosan bunyózott, az eredmények önmagukért beszélnek – értékelt Varsányi Áron.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában