asztalitenisz

2019.10.16. 19:48

Három vasi érem – Négy korosztály a ranglistaviadalon

A Szombathelyi AK-Sportiskola asztaliteniszezői három érmet szereztek a Bükfürdő-kupa I. osztályú utánpótlás-ranglistaversenyen. Poór Balázs első lett az U11-eseknél.

Pum András

Poór Gergely, az U11-es verseny győztese

Fotó: SZAK

Negyedik alkalommal rendezett a Büki TK országos utánpótlás-ranglistaversenyt a Büki Városi Sportcsarnokban. Ezúttal is eljött szerte az országból mindenki, aki számít, 37 egyesületből mintegy ötszáz nevezés érkezett. Idén először nemcsak újoncok (U11, U13) és serdülők (U15) állhattak asztalhoz, hanem ifjúságiak (U18) is. Megyénket a házigazda bükieken kívül a Szombathelyi AK-Sportiskola és a Celldömölki VSE versenyzői képviselték.

Az U11-es fiúknál öt vasi – Poór Balázs, Gergely Márk, Szarka Gábor (SZAK), Ölbei Barnabás (Celldömölk) – kvalifikálta magát a főtáblára. A legjobban Poór szerepelt, a szombathelyi asztaliteniszező sorra nyerte a meccseket, majd a döntőben 3:0-ra verte a dunakeszi Lovas Csongort – ezzel megnyerte korosztályát. Poór szép sikerével egyúttal átvette a vezetést a honi ranglistán. A lányoknál Molnár Liza (SZAK) jutott a főtáblára, és egészen a fináléig menetelt, ahol Barcsai Sophie-tól (Statisztika) 3:0-ra kikapott – második helyen zárt.

Poór Gergely, az U11-es verseny győztese
Fotó: SZAK

Molnár vezeti az U11-es lányranglistát. Az U13-as fiúknál Hováth Gábor, Poór Balázs (SZAK), Gőgös Martin (Celldömölk) a főtábla első körében búcsúzott. A lányok mezőnyében Molnár Liza jutott a főtáblára, a 11 éves asztaliteniszező egészen az elődöntőig jutott, ahol Molnár Kendrától (Statisztika) 3:0-ra kikapott, így tehát bronzérmet gyűjtött be. A serdülő (U15) fiú párosoknál három vasi érdekeltségű kettős jutott a főtáblára. Krucsó Marcell (Bük) a hévízi Hoti Péter, Szeli Bertalan (Bük) a dunakeszi Vándor András társaságában kvalifikálta magát, és ugyancsak főtáblára került a Horváth Gábor, Poór Balázs (mindkettő SZAK) duó is. Közülük legtovább Szeliék jutottak – a negyeddöntőben búcsúztak.

A lányok mezőnyében Molnár Liza Müller Evelin (Ambrus Asztalitenisz Akadémia) párjaként jutott a főtáblára, és ugyancsak főtáblás volt a Szeli Fruzsina (Bük), Puklér Júlia (SZAK) páros is. Molnárék jutottak tovább, a negyeddöntőben estek ki. Az ifjúsági (U18) fiúknál az Orosz Kolos, Pál Barnabás büki kettős egy fordulót ment, csakúgy, mint a szintén büki Szeli Barnabás a dunakeszi Vándor András oldalán. Legeredményesebben tehát a SZAK asztaliteniszezői szerepeltek, egy-egy arany-, ezüst- és bronz­érmet szereztek a remekül szervezett ranglistaversenyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában