Vereség az újonctól

2019.10.27. 20:42

Nagy fiaskó érte a Haladás-Viktóriát a fővárosban

A női NB I-es labdarúgó-bajnokság 8. fordulójában a Haladás-Viktória FC kikapott az eddig nyeretlen Kelentől.

Pum András

Bíró Barbarára nem lehetett panasz

Fotó: Szendi Péter

Kelen SC–Haladás-Viktória FC 1-0 (0-0). – Budapest, Csepel Stadion, 100 néző, női NB I-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Molnár.

Kelen: Erős – Kovács Sz., Trampler (Kerekes, 62.), Gyenes, Kókány – Horváth L., Balázs (Árvay, 46.), Tagyi (Tatai, 88.), TELEK-SÜMEGI – Horváth Zs., Ács. Edző: Könczey Zsolt.

Haladás-Viktória: BÍRÓ – Balogh, Fördős, Horti, Sitku (Kopcsándi, 63.) – Manhart, Tóth A. – Szakonyi, Rácz, Öreg (Kovács V., 55.) – Siklér. Edző: Simon Attila.

A vendégek kezdtek jobban, az első tíz percben három nagy lehetőséget is elhibáztak. Ennek ellenére a szombathelyiek hozzáállása jócskán hagyott maga után kívánnivalót. A vasiak a folytatásban már csak kisebb helyzeteket dolgoztak ki, nem sikerült komoly ziccerbe kerülniük. A hazaiak lelkesen futballoztak, de helyzetbe csak a félidő lefújása előtt kerültek, a kapufát találták telibe. Szünet után a fővárosiak két gyors kontrát is végigvittek, a másodikból megszerezték a vezetést.

Bíró Barbarára nem lehetett panasz
Fotó: Szendi Péter

Az 55. percben egy ide-oda pattogó labdát Telek-Sümegi tíz méterről lőtt a kapuba (1-0). A hátrányban megemberelték magukat a szombathelyiek, ám ez csak a helyzetek számában mutatkozott meg, játékban nem. A vasiak a legnagyobb lehetőségeket is elrontották, a döntő pillanatokban dekoncentráltak voltak.

Összességében a forduló előtt még sereghajtó, nyeretlen hazaiak hozzáállásban és akaratban is felülmúlták a vasiakat.

Simon Attila: – Nőkkel dolgozom, így nem ért nagy meglepetés. Amennyire az MTK elleni győzelem kellemes meglepetés volt, a Kelen elleni vereség annyira kellemetlen. A mostani meccsnek lesznek következményei, nagyobb fegyelemmel kell dolgoznunk a folytatásban. Ezt a mérkőzést a bajnokságban már nem tudjuk jóvátenni.

További eredmények: St. Mihály–Győr 2-3, FTC–MTK 3-1, Astra–DVTK 2-1.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában