Birkózószőnyegen a fiatalok

2019.10.24. 21:34

Nemes Bálint ezúttal az ifjúsági korosztályban lett magyar bajnok

A junior után az ifjúsági országos bajnokságon is aranyérmet szerzett Nemes Bálint, a Haladás VSE birkózója. A zöld-fehérek több versenyen is szőnyegre léptek.

Horváth Erika

Nemes Bálint egymás után két bajnoki aranyat is nyert

Fotó: Unger Tamás

Tatabánya volt a házigazdája az ifjúsági (15–17 évesek) szabadfogású országos bajnokságának. Egy héttel korábban a juniorok között szerzett bajnoki címet Nemes Bálint, most a kadetek között sem talált legyőzőre. A 71 kg-os súlycsoportban első három mérkőzésén ellenfelei nem tudtak pontot elérni ellene – az egy pontozásos és két technikai tusos győzelem után a fináléban viszont szoros meccset vívott a csepeli Rizmajer Mártonnal.

A mérkőzés 3-3-nál zárult, és mivel Bálinté volt az utolsó akció, az ő nyakába került az aranyérem. Veréb István tanítványának ez már a hetedik korosztályos bajnoki címe. Az ob-n még egy Haladás-bronzérem is született: a 92 kilós Gellén Milán az első fordulóban éppen a későbbi győztessel, a törökszentmiklósi Pappal került össze. Tőle kikapott, de a vigaszágon simán jutott fel a dobogó harmadik fokára egy technikai tussal és egy tusgyőzelemmel. Ugyanebben a súlycsoportban a Büki BK versenyzője, Rácz Zoltán egy győzelemmel és két vereséggel ötödik helyen végzett. A lányok 57 kilós súlycsoportjában a büki Reseterics Fanni körmérkőzés után lett bronzérmes.

Nemes Bálint egymás után két bajnoki aranyat is nyert
Fotó: Unger Tamás

Szintén Tatabányán rendezték a kötöttfogású diákolimpia országos döntőjét két korosztályban is. A Haladás VSE versenyzői, Veréb István és Ligeti Richárd tanítványai közül a diák I. korosztályban (2006-2007-ben születettek) a 32 kg-os Kovács Huba (Gothard) ezüstérmet szerzett, az 54 kg-os Huszár Olivér (Oladi) és a 76 kg-os Fábián Bálint (Bolyai) egyaránt ötödik lett. A serdülőknél (2004-2005) Gellén Milán bronzérmesként zárt.

A szabadfogású birkózó diákolimpia egyik területi versenyének Kőszeg adott otthont. A Haladás VSE érmesei. Diák II., 32 kg: 3. Károly Korvin. 69 kg: 2. Kovács Kornél. Diák I., 35 kg: 1. Kovács Huba. 50 kg: 3. Fekete-Riha Károly. 54 kg: 2. Huszár Olivér. 63 kg: 2. Zara Levente. 76 kg: 1. Fábián Bálint.

A Haladás VSE az NB II-es csapatbajnokság nyugati csoportjában a második helyet szerezte meg. A tatabányai viadalon a szombathelyiek a házigazdákat az oda- és visszavágón is legyőzték, a Dunaújváros ellen egy győzelem és egy vereség volt a mérlegük – a technikai pontok a Fejér megyeieknek kedveztek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában