Röplabda

2019.11.28. 19:50

Az éllovasnál a Haladás

Az Extraligában éllovas Nyíregyháza otthonába látogat a Hungast-Haladás Szombathely női röplabdacsapata – a találkozó pénteken 19 órakor kezdődik.

Horváth Erika

Genesis Miranda biztosan hiányzik

Fotó: Unger Tamás

Tovább nehezedett a Haladás röplabdacsapatának helyzete, immár a negyedik játékosa dőlt ki a sorból. A vállával bajlódó Takács Bernadett még egy bajnokin sem tudott pályára lépni ebben a szezonban. Négy hete az első számú feladó, Cicic Marija esett ki ujjtörése miatt a munkából és a játékból, aztán Marton Gabriella következett bokaszalag-szakadással. Legutóbb egy hete érte újabb veszteség a zöld-fehéreket, az UTE elleni bajnokin egyik vezérüknek, a Puerto Ricó-i Genesis Mirandának térdsérülés miatt már az első szettben el kellett hagynia a játékteret.

– Játékosunk volt MR-vizsgálaton, de még várjuk az eredményt, nem tudjuk, mennyire súlyos a helyzet. Annyi biztos, hogy dolgozni nem tudott a héten, és rá sem számíthatok – mondta Leiszt Máté, a szombathelyiek vezetőedzője.

Genesis Miranda biztosan hiányzik
Fotó: Unger Tamás

A nyolccsapatos Extraligában egy győzelemmel és öt vereséggel az utolsó helyen álló Haladás az előző szezonban Magyar Kupa-győztes, bajnoki ezüstérmes, most veretlen, a CEV Kupára készülő Nyíregyházánál vendégeskedik. A nyírségiek eddig csupán három játszmát vesztettek – az egyiket épp a szombathelyi mérkőzésükön.

– Pénteken és jövő csütörtökön éppen a két legerősebb csapat otthonába látogatunk. A Nyíregyháza és a Kaposvár elleni mérkőzést is felhasználjuk arra, hogy megmutathassák magukat azok a fiatalok, akik szorgalmasak, szépen fejlődnek, de eddig kevesebb játéklehetőséget kaptak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában