röplabda

2019.11.22. 21:47

Hősies küzdelem után vereség – Miranda nélkül

Hősiesen küzdött, de alulmaradt a közvetlen rivális UTE elleni idegenbeli rangadón a Hungast-Haladás Szombathely extraligás női röplabdacsapata – amelyet újabb nagy érvágás ért, sérülés miatt már az első szettben elvesztette egyik legponterősebb játékosát.

Horváth Erika

A kényszerhelyzetben az amúgy center Vacsi Evelin szélsőütőként is megállta a helyét Fotó: Horváth Krisztina

UTE-Hungast-Haladás Szombathely 3:1 (18, 20, -23, 14). – Budapest, 400 néző, női röplabda Extraliga-mérkőzés, vezette: Mezőffy, Adler.

 

UTE: Bagyinka 4, Sanches 9, Carabali 7, LACOMBE 15, KOJDOVA 19, Nikic 13, Bagyinka 4. Csere: CHASE (liberó), Boros, Nagy V., Kovács L., Yurtsever. Vezetőedző: Kántor Sándor.

 

Haladás: Csóka 3, CSÁSZÁR 16, Lescay 3, Wallner 7, Miranda 2, VACSI 11. Csere: Lojen (liberó), Szendrődi 1, PICKERING 11. Vezetőedző: Leiszt Máté.

 

A Haladás az utóbbi hetekben egyre jobb formát mutatott, kíváncsian várta mindenki, mire lehet elég ez egy közvetlen rivális elleni rangadón. Nos, az a játék nagy valószínűséggel győzelmet jelenthetett volna…

Nem igazán sikerült megérkeznie a meccsbe a szombathelyieknek, nagyon könnyen húzott el 5-1-re az UTE. Egy időkérés után éppen hogy megkezdték a felzárkózást a vendégek, amikor 10-5-nél megtörtént a baj. Legponterősebb játékosuk, Genesis Miranda térde felmondta a szolgálatot – nagy érvágás volt ez a Haladásnak, főként, hogy a Puerto Ricó-i ütő már a negyedik a csapatból, aki a maródiak listájára került. Az extraligás tűzkeresztségen az előző meccsen néhány percnyi játéklehetőséggel átesett 17 éves Szendrődi Rebeka váltotta. 16-11-ig tudták tartani magukat a zöld-fehérek, de miután bajok voltak a nyitásfogadással és az UTE sáncain nem tudtak kifogni, nőtt a két csapat között a különbség. 24-16 után két játszmalabdát hárítottak a vasiak, a harmadikat viszont már nem sikerült (25-18).

A kényszerhelyzetben az amúgy center Vacsi Evelin szélsőütőként is megállta a helyét
Fotó: Horváth Krisztina

A második szettben kényszerintézkedéseket hozott Leiszt Máté, a Haladás vezetőedzője. Lescay mellett a másik centerposztot az eddig alig-alig pályára kerülő Pickering kapta, hogy Vacsi Evelin a szélen próbálja meg Mirandát pótolni. Ebben a játékrészben eleinte jól állta a sarat a Haladás annak ellenére, hogy rossz nyitásokkal sok pontot ajándékozott ellenfelének. 12-12 után azonban a gyenge nyitásfogadások miatt nyolcpontos hátrányba került (22-14). A jó ütőformában lévő Császár Norina húzta a szombathelyiek szekerét, de a többiek is tették a dolgukat, három pontra zárkózott a Haladás (23-20) – ám be már nem érte a hazaiakat (25-20).

A harmadik játékrészben azonban meghozta a gyümölcsét a szombathelyiek küzdeni tudása. Lendületes játékkal 1-6-os vezetést szereztek, aztán az UTE percei következtek (9-9), majd végig kiegyenlített játék. 20-20 után került a Haladás újra lépéselőnybe, és innen végig vezetve zárta le a játszmát (23-25).

A negyedik szettben viszont 2-3 után egy nagyon rossz sorozat érte el a vasiakat, semmi sem sikerült. Az egypontos előnyből pillanatok alatt hétpontos hátrány lett (10-3). Nagy munkával három pontra még fel tudtak zárkózni (14-11), innen azonban elsöpörte őket a lila-fehér túlerő (25-14).

Leiszt Máté: – Mérhetetlenül büszke vagyok a csapatra, nem először állt fel nehéz helyzetből. Azután is tudtak karaktert mutatni a lányok, hogy elvesztettük az egyik legponterősebb játékosunkat. Nálam ők a mérkőzés nyertesei.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában