Nem szokványos helyzet

2019.12.10. 19:53

Egy nap, két hazai Körmend-mérkőzés

Nem szokványos az Egis Körmend kosárcsapatának e heti programja. A piros-feketék szerdán két meccset játszanak hazai pályán: 15.30-tól az Alpok–Adria-kupában szerepelnek a vasi együttes fiataljai a cseh BK Opava ellen, 19 órától pedig kezdődik a FIBA Európa-kupa második csoportköre, az ellenfél a lett Ventspils lesz.

Tóth Judit

Justin Edwardsnak (14) legutóbb, a ZTE ellen jól ment a játék

Fotó: Szendi Péter

A hét végi Falco elleni megyei rangadó előtt zsúfolt szerdája lesz az Egis Körmendnek, két meccse is lesz ezen a napon a vasi együttesnek. A piros-feketék fiatalított kerete kezd szerdán 15.30-kor az Alpok–Adria-kupa ötödik csoportmeccsén, vendég a cseh Opava lesz. A csehekről nincsenek jó emlékeik a piros-feketéknek, hiszen idegenben nagyon megégtek, hatvanpontos vereséget gyűjtöttek be Opavában (116-56). A nemzetközi kupa első csoportkörében eddig egy győzelmet tudtak bezsebelni a piros-feketék, múlt héten a szlovén Sencur ellen nyertek hazai pályán (85-79). Patai Benjamin fiatal csapata bízik a jó folytatásban, az együttes 17 éves tehetsége, Takács Kristóf jó teljesítménnyel, 25 ponttal, közte hat triplával járult hozzá együttese sikeréhez egy héttel ezelőtt.

– Szerintem az Alpok–Adria-kupában a csoportellenfeleink közül a cseh Opava képviseli a legjobb játékerőt. Ha teljes kerettel jönnek, akkor egyértelműen ők az esélyesebbek. A múlt héten sok játékpercem volt, igyekeztem meghálálni a bizalmat, bízom benne, hogy most is lesz erre lehetőségem. A Sencur ellen megmutattuk, hogy tudunk csapatként játszani és egymásért küzdeni, hiszen amikor ellenfelünk meglépett, nem adtuk fel, és tudtunk fordítani – mondta az Alpok–Adria-kupában szereplő körmendi csapat legfiatalabb játékosa.

Justin Edwardsnak (14) legutóbb, a ZTE ellen jól ment a játék
Fotó: Szendi Péter

Este hétkor pedig folytatódik a FIBA Európa-kupa a második csoportkörrel. A legjobb 16 csapat között a Körmend a holland Zwolle és az ukrán Kijev mellett a lett Vents­pils együttesével került a K jelű négyesbe. Utóbbi – a piros-feketékhez hasonlóan az első körben csoportgyőztes – csapat lesz a szerdai vendég. A tízszeres lett bajnok egyébként szeptember végén már járt Vas megyében; a BL-ből még a második selejtezőkörben éppen a Falco búcsúztatta egy hatpontos hazai és egy 18 pontos idegenbeli győzelemmel.

A Körmend a szombati, zalaegerszegi vereség (82-76) után várja a nemzetközi kupameccset, amely nem lesz sétagalopp.

– Átbeszéltük a zalaegerszegi mérkőzést, a botlásunkat több tényező idézte elő. Nem játszottunk olyan hőfokon, ahogy szoktunk, több rossz döntésünk, figyelmetlen megmozdulásunk volt. Tizenkilenc labdát adtunk el, ami nagyon sok, ráadásul hat támadóhibát is fújtak ellenünk. A zalaegerszegiek jó napot fogtak ki, mi kevésbé, de ilyen előfordul, nem lehet mindig ugyanúgy teljesíteni. Nem lesz könnyű a folytatás sem, jön Lettországból a Ventspils. Véleményem szerint a lettek nagyon erősek, nem volt vereségük a csoportban, komoly és nagyarányú győzelmeket arattak. Van egy rutinos magjuk lett nemzeti válogatott játékosokkal, szóval komoly erőbedobással kell játszanunk, ha nyerni akarunk. Jól felkészültünk, bízom abban, hogy a hét végi fiaskó után koncentráltabbak leszünk. Ez egy jó alap lenne a hét végi folytatáshoz, mert szombaton a Falco következik, fel kell szívnunk magunkat a nagy rangadóra – mondta Matthias Zollner, a Körmend német származású vezetőedzője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában