PAOK–Falco a BL-ben

2019.12.16. 22:43

Görögországban lép pályára a sárga-fekete együttes

A kosárlabda Bajnokok Ligája 9. fordulójában a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely a görög PAOK vendégeként lép pályára kedden 18 órakor – és szeretné begyűjteni első idegenbeli győzelmét a sorozatban.

Tóth Gábor

Falco-PAOK kosrlabda Bajnokok Ligja H csoport UT Benke

Fotó: Unger Tamás

A kétszeres bajnok (1959, 1992), háromszoros kupagyőztes (1984, 1995, 1999) PAOK patinás csapata a görög bajnokságnak, de az idei szezonban mindössze három meccset nyert, nyolc vereségnél tart, csupán 12. a 14 csapatos tabellán – előző három bajnokiját elbukta. A BL-t is gyengén, négy vereséggel kezdte – a 2. játéknapon 66-76-ra kapott ki Szombathelyen. A nemzetközi porondon aztán rendezte sorait: utolsó négy meccséből hármat megnyert. Így most három győzelemmel, öt vereséggel áll. A Falco egy győzelemmel többet, egy vereséggel kevesebbet számlál és egyszerű sorminta alapján teljesít a BL-ben: otthon nyer, idegenben veszít. A Falco szombaton Körmenden bukott szomszédvári rangadót.

Benke Szilárd támadja a PAOK gyűrűjét még a szombathelyi mérkőzésen Fotó: Unger Tamás

– Szombat délután rosszul játszottunk, a Körmend jobb volt, megérdemelten nyert – jelezte Gasper Okorn, a Falco Vulcano Energia KC Szombathely mestere. – Sajnálom, hogy kikaptunk, hogy véget ért a hosszú veretlenségi sorozatunk, de egyszer ennek a pillanatnak is el kellett érkeznie. Április 21-e óta először vesztettünk, 23 mérkőzést nyertünk zsinórban – nem könnyű egy ilyen sorozatot produkálni, büszke vagyok a csapatomra. A szombati vereségből is megpróbálunk tanulni – és legközelebb már nem fogjuk elkövetni azokat a hibákat, amelyeket Körmenden elkövettünk. Keseregni amúgy sincs időnk, feszített a programunk, folytatódik a BL, következik a PAOK. Figyeltünk a frissítésre, a regenerálódásra és a rendelkezésünkre álló kevés idő alatt megpróbáltunk taktikailag is felkészülni. A játékosaimtól elsősorban azt várom, hogy mutassuk meg a karakterünket, hogy küzdjenek becsülettel. A PAOK edzőt váltott, de a csapat ugyanaz maradt. Igaz, az elmúlt időszakban jobb, eredményesebb kosárlabdát játszik. Ez főleg a BL-re érvényes: hiszen az a csapat, amelyik legyőzi a Zaragozát, a Brindisit, valamint idegenben a Bonnt, nem lehet rossz társaság. A hazai bajnokságon továbbra is vannak problémái, de a legutóbbi két meccsét csak néhány ponttal bukta el. Ellenfelünk remek amerikai légiósokat vonultat fel Adam Smith, JeQaun Lewis és Antwaine Wiggins személyében – akik ráadásul jó formában is vannak. Nagy kihívás számunkra a meccs, mert hazai pályán nem könnyű legyőzni a PAOK-ot – de megpróbálunk felnőni a feladathoz. Kemény, harcos meccsre számítok, csak akkor nyerhetünk, ha 40 percig koncentrálunk, ha hullámvölgy nélkül játszunk, ha jó lesz a védekezésünk. Vannak kisebb problémáink sérülések miatt, de teljes kerettel utazunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában