Labdarúgás

2019.12.08. 20:32

Itthon kapott ki a Haladás

A labdarúgó NB II. 20. fordulójában a Szombathelyi Haladás egy góllal kikapott a Gyirmót FC Győrtől.

Pum András

Fotó: Unger Tamás

Szombathelyi Haladás–Gyirmót FC Győr 0-1 (0-1). – Szombathely, NB II.-es labdarúgó-mérkőzés, 876 néző, vezette: Radványi.

Haladás: Gyurján – Habovda, Jancsó, NÉMETH MILÁN, Tóth D. (Novák, 72.) – Holdampf, KISS B., Szekér – Tóth-Gábor (Szalay, 66.), Gaál (Doktorics, 76.), Medgyes. Megbízott edző: Desits Szilárd.

Gyirmót: Rusák – Villám, Széles, HUDÁK, Zeke – Vass P., Nagy P. – HEFFLER, MÁJER, Vogyicska (Lázár, 91.) – SZARKA. Edző: Csertői Aurél.

Gólszerző: Szarka (38.).

A meccs előtti körítésre nem lehetett panasz, a Mikulás a két csapattal együtt vonult ki, majd szaloncukrokat osztogatott a nézőtéren helyet foglaló gyerekeknek. Változatos játékkal teltek az első percek, az első komoly helyzet a vendégek előtt adódott, a 10. percben Heffler bal oldali beadását Vogyicska nyolc méterről a kapu fölé fejelte. A Haladás is vezetett néhány formás támadást, a másik kapu előtt Szarka közeli fejese ment el kevéssel a léc felett.

 

A nagy hidegben csipkedték magukat a csapatok, az iramra nem lehetett panasz, ám mindkét gárda sok hibával futballozott. Valamivel a vendégek birtokolták többet a labdát, a hazaiak ebben a periódusban inkább kontrákkal kísérleteztek. A 38. percben Heffler lőtte nagy erővel balról középre a labdát, amely a kaputól hét méterre álló Szarkát fejen találta, a labda a léc alá vágódott (0-1). A gól után rátett egy lapáttal a hazai együttes, ám a beadások rendre célt tévesztettek. A félidő utolsó momentumaként Németh Milán 25 méteres lövése suhant el kevéssel a jobb sarok mellett.

Szünet után áttevődött a játék a gyirmótiak térfelére. A hazaiak mentek előre becsülettel, tervszerűség is volt a játékukban, de a kapu előtt elfogyott a tudományuk. Desits Szilárd cserékkel próbálkozott, egymás után küldte be a támadószekcióba a játékosokat. Ám a gyirmótiak nem tették meg azt a szívességet, hogy beálltak védekezni, próbálták a kapu előtt tartani a labdát. A Haladás támadásaiból hiányzott az átütőerő, nem tudtak komoly helyzetet kialakítani. A vasiak nagy rohamokat vezettek ugyan, de ekkor már görcsösen, sok hibával futballoztak. Az utolsó percekben már mindent egy lapra tettek fel – eredménytelenül.

A Haladás mezőnyben nem játszott rosszabbul ellenfelénél, többet is birtokolta a labdát, de ezúttal is pont nélkül maradt. A vasiak legnagyobb gondja változatlanul a támadószekcióban keresendő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában