sakk

2019.12.16. 22:25

Magabiztos sikerrel zárták az esztendőt

Az NB I-es sakkcsapatbajnokság idei utolsó, 4. fordulójában a Haladás VSE-Infraplan I. simán nyert a Maróczy SE vendégeként.

Pum András

A kilences táblán sakkozó Borhy Marcell biztosan nyert szegedi riválisa ellen Fotó: Unger Tamás

Fotó: © Unger Tamás

Maróczy SE I.–Haladás VSE-Infraplan I. 4-8. – Szeged, NB I-es sakkcsapatbajnoki-mérkőzés, 4. forduló.

A szegedi együttes három vereséggel, míg a szombathelyi két győzelemmel és egy vereséggel várta az idei esztendő utolsó mérkőzését. Az éltáblán a cseh nemzetközi nagymester, Zbynek Hracek végig jól vezetett játszmában előbb gyalogelőnyt szerzett, majd ellenfele, a szerb Damjanovics tisztáldozatos támadását kivédekezte és végül mattot adott. A második táblán ifj. Héra Imre a fia­tal szerb nemzetközi mester, Ivic ellen magabiztos győzelmet aratott. A harmadik táblán versenyző Vlastimil Babula és a szegedi Sztankovics egyenlő végjátékba került; noha a Haladás sakkozója sokáig nyúzta ellenfelét, meg kellett elégednie a döntetlennel. A negyedik táblán a sötéttel játszó Németh Miklósnak kicsit meg kellett küzdenie a döntetlenért. A következő táblán Ruck Róbert a középjáték során gyalogelőnyt szerzett, amit a végjátékban pontos technikával érvényesített is. A hatoson Tomás Polák minimális előnyét a végjátékban megpróbálta érvényre juttatni, közel is állt a győzelemhez, de végül mozgalmas játszmában döntetlenre végzett. A hetes táblán dr. Kovács Gábor nagyon jól játszott, érvényesítette futópár fölényét, amellyel megoldhatatlan feladat elé állította ellenfelét – és győzött. A nyolcas táblán szereplő Kiss Attila ezúttal túlzottan erőszakosan játszva próbálta megnyerni a mérkőzést, ám végül vereséget szenvedett. A kilencesen Borhy Marcell végig magabiztosan játszott, gyalogelőnyét a végjátékban megőrizve nyert. A tízes táblán szereplő Lakos Nikoletta játékából jól felkészült ellenfele, Szabély, irányította a játékot és győzött. A tizenegyes táblán Csonka Attila végjátékszerű középjátékban, viszonylag kijátszott partiban remizett. A 12-es táblán sakkozó Magyar András szállította az előzetesen várt győzelmet a szegediek hölgyversenyzője, Vályi Adél ellen.

A kilences táblán sakkozó Borhy Marcell biztosan nyert szegedi riválisa ellen Fotó: Unger Tamás

Kijött a két csapat közti tudásbeli különbség, a Haladás VSE-Infraplan I. akár nagyobb arányban is nyerhetett volna. Győzött: Hracek, ifj. Héra, Ruck R., dr. Kovács G., Borhy, Magyar. Remizett: Babula, Németh M., Polák, Csonka.

A szombathelyi csapat a negyedik helyen áll a táblázaton. A bajnokság február 2-án folytatódik, a Haladás VSE-Infra­plan I. az Aquaréna-Kőbánya SC-t fogadja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában