kosárlabda

2019.12.15. 21:01

Nagy SZoESE-vereség – Ezúttal nem ment a játék a női kosárcsapatnak

Az amatőr NB I-es női kosárlabda-­bajnokság 10. fordulójában a Szekszárd II. vendégeként futott bele nagy vereségbe a Szombathelyi Egyetemi SE.

Tóth Gábor

Balogh Viktória teljesítményére nem lehet panasz Fotó: SZoESE

Atomerőmű KSC Szekszárd II.–Szombathelyi Egyetemi SE 117-51 (38-13, 26-15, 21-11, 32-12). – Szekszárd, 200 néző, amatőr NB I-es női kosárlabda-mérkőzés, vezette: Téczely, Földvári.

SZoESE: Jakubovics 5, Szabó-Haklits 5, Püspöki 6, BALOGH V. 18, Plózer 6. Csere: Sándor 6, Mezősi 3, Koltay 2, Soós –. Edző: ­Szabó László.

A második fogadta a harmadik helyezettet, rangadót játszottak a felek. Azonban a vendégektől Molnár Anna személyében sérülés miatt hiányzott egy kulcsember, továbbá a szombathelyieken betegség söpört végig a héten, ami nehézséget okozott az edzéseken, többen betegen vállalták a játékot. A sok NB I-es visszajátszót bevető hazaiak letámadással, sok futással, agresszív játékkal kezdtek – aminek nem találta ellenszerét a SZoESE. A vasiak sok labdát adtak el, rengeteg könnyű pontot engedélyeztek ellenfelüknek, így a Szekszárd korán nagy előnyre tette szert. A második etapban sem tudta rendezni sorait a vendég, egyre nőtt a különbség, gyorsan eldőlt a ­meccs (20. perc: 64-28). A második félidőben próbált összeszedettebb teljesítményt nyújtani a SZoESE – de csupán néhány percig nőtt fel a feladathoz, mert továbbra is erőtlenül védekezett, roppant gyengén dobott. A házigazda pedig nem lassított, minden hibát büntetett, az utolsó negyedben ismét átrohant ellenfelén és kiütéses győzelmet aratott.

Szabó László: – A Szekszárd ilyen arányban is megérdemelten nyert. Mi gyengén, rossz felfogásban, dekoncentráltan, sok hibával játszottunk – és különböző nehézségekkel is küzdöttünk. Még van egy meccsünk idén, azt meg akarjuk nyerni. Egy szűk hetet dolgozhatunk, hogy rendezzük a sorainkat.

A SZoESE pénteken 17 órakor, idei utolsó bajnokiján a Diósgyőrt látja vendégül az egyetemi csarnokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában