Bonn–Falco KC

2020.01.14. 18:17

Bajnokok Ligája: németországi folytatás

A kosárlabda Bajnokok Ligája 11. fordulójában a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely a német Telekom Basket Bonn vendégeként lép pályára szerdán 20 órakor.

Tóth Gábor

DeVaughn Washington pihenőt kapott a bajnokin

Fotó: Unger Tamás

A Bonn meglehetősen hektikus szezont teljesít. A német élvonalban bukdácsol, két győzelemmel, 12 vereséggel utolsó előtti, csupán 16. a 17 csapatot felvonultató tabellán, tulajdonképpen a bennmaradásért küzd. A Bajnokok Ligájában viszont szépen halad a továbbjutás felé, hat győzelemmel, négy vereséggel a második helyen áll a csoportban – azt a bombaerős Zaragozát, amely múlt szerdán elvette a Falco hazai BL-veretlenségét például oda-vissza elverte. De november elején komoly verésbe futott bele Szombathelyen, ugyanis a Falco 91-59-re gázolta el.

Több ismerős név erősíti a német alakulatot, így a korábban Kaposváron is megfordult Branden Frazier vagy Körmenden pattogtató Trey McKinney-Jones. Ron Curry pedig éppen a Bonn mezét cserélte le a Falcóéra. A Falco szombaton a Szeged elleni könnyed győzelemmel hangolt a találkozóra, úgy, hogy Reddic és Washington pihenőt kapott, de Hooker sem töltött sok időt a pályán.

DeVaughn Washington pihenőt kapott a bajnokin
Fotó: Unger Tamás

– A novemberi mérkőzést el kell felejtenünk, még véletlenül sem szabad az akkor aratott fölényes győzelmünkből kiindulni, biztos vagyok benne, hogy egy nagyon nehéz összecsapás vár ránk – hangsúlyozta Gasper Okorn, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely mestere. – A Bonn kétarcú csapat. Az egyik arcát a német bajnokságban mutatja, ahol bizony vannak problémái. A Bajnokok Ligájában viszont nagyon jól teljesít, a mutatott játéka, az eredményessége alapján én a mostani Bonnt a Dijon és a Zaragoza mellé teszem – ez a három csapat kiemelkedik a csoportból. Alaposan felkészültünk a mérkőzésre, tudjuk, hogy mit kell tennünk, mit kell játszanunk Németországban. Elsősorban meg kell állítanunk ellenfelünk gyors játékát, nem szabad engedni, hogy lerohanjon minket. Nagyon oda kell figyelnünk a visszarendeződésre, felállt védelem elleni játékra kell kényszerítenünk a Bonnt. Csak jó védekezéssel nyerhetünk. És nagyon agresszív játékot várok el a fiúktól. Legutóbbi találkozásunk óta a Bonn erősített, Lawrence és Brown személyében minőségi játékosokat igazolt, mindketten nagy nemzetközi tapasztalattal rendelkeznek. De ha további neveket kellene mondanom, akkor Fraziert és a Breunigot mindenképpen megemlíteném, nagyon veszélyesek egy az egyben, Simons pedig kiválóan dob távoltól. Négy forduló van hátra a csoportkörből – mindent el fogunk követni azért, hogy a lehető legtovább versenyben maradjunk a továbbjutásért. Több játékosunk is kisebb sérüléssel bajlódik, de mindenki vállalta a szereplést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában