Kosárlabda

2020.01.20. 21:14

BL: Falco–Besiktas derbi komoly téttel

A kosárlabda Bajnokok Ligája 12. fordulójában a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely a nagy rivális török Besiktast fogadja kedden 18 órakor.

Tóth Gábor

Gasper Okorn mester utasításait hallgatja a csapat – van esély a bravúrra

Fotó: Unger Tamás

A Falco legutóbbi két mérkőzését elbukta a BL-ben, kikapott hazai pályán a Zaragozától (70-77), majd idegenben a Bonntól (91-77). De különösebb probléma nincs, ugyanis a magyar bajnok még mindig harcban áll a továbbjutásért. Csak ehhez első lépésként le kell, le kellene győzni a Besiktast. Azt a Besiktast, amely ugyanúgy öt győzelemmel, hat vereséggel a háta mögött érkezik Szombathelyre.

A D csoport első három helye vélhetően elkelt, a Dijon, a Bonn és a Zaragoza osztozik a dobogón. A negyedik, még továbbjutást érő hely azonban kiadó – erre a pozícióra pályázik a Falco és a Besiktas is. Amelyik gárda nyer kedden este, az komoly lépéselőnybe kerül legfőbb riválisával szemben. Novemberben egyébként nagyon kikapott a Falco a Besiktastól, 49-74-es vereséggel tért haza Törökországból.

A Besiktas (is) inkább hazai pályán vitézkedik, idegenben egyszer nyert, még az első játéknapon Görögországban – érdekesség, hogy a Falco is győzött a PAOK vendégeként. A Besiktas idén középcsapatként szerepel a török bajnokságban, hét győzelemmel, kilenc vereséggel nyolcadik a 16 csapatos tabellán.

Gasper Okorn mester utasításait hallgatja a csapat – van esély a bravúrra
Fotó: Unger Tamás

A kétszeres bajnok (1975, 2012) Besiktas hullámzó szereplése azért is meglepő, mert roppant erős kerettel rendelkezik, minőségi amerikai légiósokat, válogatott török kosarasokat vonultat fel, ráadásul a csapat a nemzetközi porondon is kellő tapasztalattal rendelkezik – korábban a BL-csoport egyik legnagyobb favoritjának tartották.

– A történet nagyon egyszerű, ha versenyben akarunk maradni a továbbjutásért, akkor nyernünk kell – vélekedett Gasper Okorn, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely mestere. – Komoly tétje van tehát a mérkőzésnek, nagy nyomás lesz rajtunk. De ha nem tudunk megbirkózni a teherrel, akkor nem is érdemeljük meg a továbbjutást. Képesnek érzem a csapatomat a továbbjutás kiharcolására – mindent el fogunk követni azért, hogy legyőzzük a Besiktast. Amikor elkezdődött a BL-sorozat, csak élvezni akartuk a szereplést a nemzetközi porondon. Ám mára eljutottunk odáig, hogy van esélyünk a bravúrra – élnünk kell ezzel a lehetőséggel! Motiváltak vagyunk, elszántan fogunk pályára lépni. Mind a két csapat számára fontos a meccs, ezért kemény, feszült hangulatú, kiélezett mérkőzésre számítok. Észnél kell lennünk, higgadt, szervezett kosárlabdát, igazi csapatjátékot várok a fiúktól. Ismerjük jól az ellenfelünket. Törökországban nem játszottunk rosszul, az első 35 perc kiegyenlített csatát hozott. Az utolsó öt percet viszont 20-2-re vesztettük el, a hajrában átrohant rajtunk a Besiktas. Tudjuk, hogy azon a meccsen miben hibáztunk, miben kell javulnunk – szerintem haszonsítani tudjuk a tapasztalatokat. Néhányan kisebb sérüléssel bajlódnak, de természetesen teljes kerettel vesszük fel a harcot. Azt megígérem a szurkolóinkat, hogy a végsőkig harcolni fogunk – és persze nagyon számítunk a támogatásukra!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában