A fiatalok kaptak lehetőséget

2020.01.29. 21:37

Búcsúzott a Magyar Kupától az SZKKA NB I-es női kézilabdacsapata

A női kézilabda Magyar Kupa 4. fordulójában a megfiatalított csapattal pályára lépő Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia kikapott a vendég Debrecentől – így búcsúzott a sorozattól.

Tóth Gábor

Pődör Rebeka jó játékkal, valamint öt góllal segítette csapatát

Fotó: Unger Tamás

A két NB I-es csapat összecsapásának alapból is a Debrecen volt az esélyese. Úgy pedig főleg, hogy szombathelyi oldalon a fárasztó vasárnapi – győztesen megvívott – bajnoki után az összes rutinos játékos pihenőt kapott. Így Tomasevic, Jovetic, Virág, Horilska, Bandelier és Mayer Szabina is kihagyta a teremproblémák miatt Mosonmagyaróváron rendezett kupameccset. Igaz, a DVSC sem a legerősebb keretét küldte pályára.

Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia–Debreceni VSC Schaeffler 23-39 (12-19). – Mosonmagyaróvár, zárt kapuk mögött, Magyar Kupa nyolcaddöntő, női kézilabda-mérkőzés, vezette: Andorka, Hucker.

SZKKA: Sipeki – Varga N. 2, Szmolek, Pődör R. 5/3, Mayer Sz. 2, Horváth P. 2, Csire. Csere: Gadányi (kapus), Pődör B. 2, Kulcsár D. 2, Szendrei 1, Horváth A. 1, Sárosi 3, Kozma, Bíró D. 3. Edző: Marosán György.

DVSC: Oguntoye 1 – Arany 3, Kovács Anna 4/3, Borgyos 3, Bordás 3, Karsten 3, Vantara-Kelemen 1. Csere: Karnik 5, Tóvizi 2, Poczetnyik 4, Szabó P. 2, Varsányi 6, Vámosi P. 2. Edző: Köstner Vilmos.

Az eredmény alakulása. 10. perc: 7-7. 15. perc: 7-11. 34. perc: 13-23. 42. perc: 15-27. 54. perc: 20-36.

Kiállítások: 8, ill., 2 perc.

Hétméteresek: 4/3, ill. 5/3.

Pődör Rebeka jó játékkal, valamint öt góllal segítette csapatát
Fotó: Unger Tamás

A fiatal szombathelyi alakulat motiváltan kezdett és egy ideig tartotta is a lépést esélyesebb ellenfelével (10. perc: 7-7). De a percek múlásával természetesen kijött a két csapat közötti tudásbeli különbség, meglépett a DVSC és fokozatosan egyre nagyobb előnyt épített ki magának. A második félidő elején már tíz gól volt a vendégek fórja (34. perc: 13-23) – korán eldőlt az összecsapás. Voltak felvillanásai a házigazdának, de biztosan nyert a Debrecen.

Marosán György: – Fejlődésünket jól szolgálta a mérkőzés, szép megoldásokat láttam az ifjúsági csapatból érkező játékosoktól is. További sok sikert kívánok a Debrecennek!

Köstner Vilmos: – Azt kértem a lányoktól, hogy vegyék komolyan a mérkőzést, produkáljanak olyan hatvan percet, amelynek segítségével fel tudunk készülni a hétvégi bajnokira – ezt a feladatot megoldotta a csapat. Jó volt a hozzáállásunk, a védekezésünk, és lőttünk szép gólokat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában