Felkészülési mérkőzés

2020.01.24. 21:30

Döntetlent játszott osztrák ellenfelével a Haladás a főpróbán

Megtartotta bajnoki főpróbáját a Haladás NB II-es labdarúgócsapata. A zöld-fehérek 1-1-es döntetlent játszottak az osztrák Lafnitz-cal.

Pum András

Fotó: Unger Tamás

Szombathelyi Haladás–SV Lafnitz 1-1 (0-1). – Szombathely, 200 néző, felkészülési labdarúgó-mérkőzés, vezette: Gaál.

Haladás: Verpecz (Gyurján, 62.) – Schimmer (Jancsó, 62.), Jagodics, Devecseri, Németh Milán – Illés (Tóth D., 46.), Holdampf, Szekér (Kiss B., 82.), Bosnjak (Doktorics, 73.) – Szalay (Tóth-Gábor, 62.), Rácz (Schuster, 82.). Edző: Mátyus János.

A szombathelyieknél sérülés miatt Rózsa, Németh Márió és Medgyes hiányzott. A 16 csapatos osztrák másodosztály negyedik helyén álló osztrák Lafnitz keretében nem volt magyar futballista, masszőrük viszont a korábban a Haladásban dolgozó Jakab Ferenc. Az

osztrákok kezdtek aktívabban, igyekeztek minél gyorsabban a szombathelyi védelem mögé kerülni. A vasiak is csipkedték magukat, jó iramú játékot láthattak a szurkolók.

 

A lafnitziek birtokolták többet a labdát, de nem sikerült komoly helyzetet kidolgozniuk – egészen a 27. percig. Ekkor egy hoszszú indítással Kovacevic lépett meg a bal szélen a védők gyűrűjében, majd tíz méterről a bal sarokba lőtt (0-1). A folytatásban jobbára a pálya közepén gyűrték egymást a felek, a vasiak előtt kisebb lehetőségek adódtak. Szünet után Tóth Dávid verekedte be magát a tizenhatoson belül a jobb oldalon, de 12 méterről a jobb sarok mellé lőtt. Ezt követően a vasiak kerültek fölénybe. A 66. percben Rácz 25 méteres lövését védte Zingl.

Keményedett a küzdelem, mindkét oldalon egyre több volt a szabálytalanság. A 70. percben Tóth-Gábor 14 méterről, balról a felső kapufát találta telibe. A zöld-fehérek több formás támadást is vezettek. A 77. percben Németh Milánt lökték el a tizenhatoson belül A büntetőt Rácz félmagasan a kapu jobb oldalába lőtte (1-1). Négy perccel a lefújás előtt Tóth-Gábor nyolc méteres lövését hárította az osztrák kapus. A Haladás szünet utáni jó játékával rászolgált volna a győzelemre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában