Sima győzelem

2020.01.20. 21:04

Futsal: a HVSE biztosan verte a Rubeolát

Az NB I-es futsalbajnokság 16. fordulójában a Haladás VSE a papírformának megfelelően biztosan verte a Rubeola gárdáját

Tóth Gábor

A bajnoki címet megcélzó HVSE fogadta a bentmaradásért küzdő Rubeolát. A hazaiak esélyesként léptek pályára – igaz, a 7. fordulóban csak döntetlent (2-2) játszottak Csömörön. Érdekesség, hogy az ellenfél csupán nyolc játékossal érkezett. A vasiaknál játékra jelentekezett az új igazolás, Dávid Richárd is.

Haladás VSE–Rubeola FC Csömör 5-2 (3-1). Szombathely, 450 néző, NB I-es futsalmérkőzés, vezette: Wittner, dr. Tolnay (Imrő).

HVSE: Alasztics – Hajmási, Simic, Gerencsér, Luis Garcia. Csere: Sásdi (kapus), Horváth P., Sipos, Dávid, Szaksics, Dróth, Péter, Vas, Vidák. Edző: Calvo Rodriguez Juan Ramon.

Vas Ádám jó játékkal, két találattal vette ki a részét a diadalból
Fotó: Unger Tamás

Rubeola: Varsányi – Horváth N., Érsek, Viz, Varga. Csere: Keresztury, Nehéz, Milavecz. Edző: Jenei Ottó.

Gólszerzők: Dróth (7.), Hajmási (8.), Vas 2 (12., 22.), Horváth P. (36.), ill. Nehéz (15.), Varga (35.).

A Haladás nagy lendülettel, a vendég stabil védekezéssel nyitott. Az első védéseket mégis Alaszticsnak kellett bemutatnia. Az első percek alapján kellemetlen ellenfélnek bizonyult a Rubeola. De aztán csak belelendült a Haladás, és kapujához szegezte a vendéget. Úgy tűnt, csak idő kérdése az első Haladás-találat. A kimaradt helyzetek után végül szögletből szerzett vezetést a hazai együttes: Dróth átlövése talált utat a csömöri kapuba. Szűk egy perc elteltével Hajmási is szögletvariáció végén volt eredményes (8. perc: 2-0). A folytatásban sokat próbálkozott vészkapussal a vendég, de a gól nem volt benne a játékában. A Haladás viszont roppant hatékony volt. Vas lökete, 3-0 után kért időt a Rubeola. Sikerült is a szépítés – elcsúszott a Haladás védekezése. Rákapcsolt a vendéglátó, de a Rubeola megúszta kapott gól nélkül a szünetig.

 

Fordulás után igyekezett gyorsan eldönteni a meccset a HVSE. Egy remek egyéni alakítás után Vas meg is szerezte második gólját. Lendületben maradt a Haladás, nyomott tovább. De a vészkapus játékot sokat erőltető vendég is becsülettel küzdött, el akarta kerülni a kiütéses vereséget. Kapkodott, sok hibát vétett a Haladás, sok helyzetet puskázott el. Aztán gyors gólváltást láthattak a nézők, a Rubeola találatára Horváth Péter felelt szinte rögtön nagyon higgadtan (36. perc: 5-2). De ekkor már eldőlt a meccs, nem maradt több izgalom a találkozóban. A vendég nagyot küzdött, de a Haladás biztosan nyert – és talán csak annyit adott ki magából, amennyit nagyon kellett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában