Labdarúgás

2020.01.11. 16:31

Győzelemmel debütált Mátyus János

Idei első felkészülési mérkőzésén a Szombathelyi Haladás NB II-es labdarúgó-csapata 2-0-ra verte a szintén másodosztályú Siòfokot.

Pum András

Haladás első edzése Mátyus János vezetőedzővel, 20200104, ut, Vas Népe / Unger Tamás, Szombathely

Fotó: © Unger Tamás

Szombathelyi Haladás-BFC Siófok 2-0 (2-0). – Hévìz, műfű, 50 néző, felkészülési labdarùgò-mérkőzés, vezette: Szilasi

Haladás: Gyurján – Schimmer (Tóth D., 46.), Jagodics (Bokor, 46.), Devecseri, Bosnjak (Balogh F., 60.) – Szekér (Jancsó, 46.), Holdampf – Schuszter (Kiss B., 46.), Rácz F., Németh Milán (Illés, 46.) – Szalay (Tóth-Gábor, 46.). Edző: Mátyus János

A Haladásban Rózsa, Németh Márió, Medgyes, Tóth Milán sérülés, Doktorics betegség miatt hiányzott. Verpecz ugyan a padon ült, de mivel csak csütörtökön érkezett, még nem szállt be.

Jó iramban kezdtek a csapatok, a szombathelyiek ragadták magukhoz a kezdeményezést. Két kisebb helyzet után a 20. percben egy gyönyörű akciót követően vezetést szerzett a Haladás. Holdampf balról a jobb szélen érkező Schuszerhoz passzolt, aki rávezette a labdát a siófoki védelemre. Németh Milánnal kényszerítőzött, a visszakapott labdát tíz méterről a jobb sarokba lőtte (1-0). A 32. percben Rácz lépett ki a bal oldalon, bevezette a labdát a tizenhatoson belülre, majd amikor visszafelé cselezett, buktatták – tizenegyes. Bosnjak jobb sarokra tartó büntetőjét a kapus védte, a kipattanót Bosnjak a jobb sarokba fejelte (2-0). Három perc múlva Németh Milán lépett ki a bal szélen, de 12 méterről a kapu fölé lőtt. A félidő utolsó momentumaként Schimmer került a jobb oldalon a védők mögé, 12 méterről a jobb felső sarok fölé lőtt.

Sikerre vitte csapatát az új edző az első mérkőzésen Fotó: Unger Tamás

A szünetben mindkét csapat többet cserélt. Fordulást követően támadásban maradtak az ekkor már a csapat nagy részét akadémisták alkotó vasiak, akik érettebben futballoztak a somogyi fiataloknál. A 67. pecben Illés húsz méteres, jobb sarokba tartó lövését védte a siófoki kapus. A 76. percben Rácz jobb oldali szögletét Devecseri hat méterről a bal kapufa mellé fejelte. A hátralévő időben is a szombathelyiek birtokolták többet a labdát. A Haladás végig irányította a játékot, teljesen megérdemelten nyert, a Siófoknak helyzete sem volt a meccsen. Gòlszerzők: Schuszter (20.), Bosnjak (33.).

- Messzemenő következtetést nem szabad levonni a mérkőzésből – jelezte Mátyus János. – Egy új évet kezdett a csapat, új edzővel, ebből a szempontból persze többet jelentett ez a találkozó egy sima edzőmérkőzésnél. Minden apró siker jól jön a mi helyzetünkben, örülök, hogy játékosaim ennek szellemében álltak a meccshez. Jól reagáltak azokra a dolgokra, amiket kértem tőlük, jól végrehajtották őket, de még rengeteg teendőnk van.Taktikailag van mit fejlődnünk, a védekezésben is kell javulnunk – de összességében pozitív benyomásokat szereztem a mérkőzésen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában