Röplabda

2020.01.14. 18:22

Jó játékkal nyert a SZoESE

Két hazai mérkőzéssel folytatták az NB II-es vasi női röplabdacsapatok; a Szombathelyi Egyetemi SE nyert, a Haladás VSE/Sportiskola kikapott.

Horváth Erika

Szoese-Pte egyetemi röplabdabajnokság Szombathely20200112, ut, Vas Népe / Unger Tamás NB II. nõi röplabda - öröm, Szalai Csenge

Fotó: © Unger Tamás

Szombathelyi Egyetemi SE-PTE-PEAC 3:0 (11, 18, 21). – Szombathely, 100 néző, NB II-es női röplabdamérkőzés, vezette: Barabás, Veress.

SZoESE: Gulkai, Kiss L., Börzsönyi, Szalai, Halmosi, Bozzai. Csere: Nagy J. (liberó), Németh E. Edző: Bodzer Attila.

A szombathelyiek amúgy sem bő keretéből Lajos Rebeka sérülés miatt hiányzott. Határozott játékkal kezdett a SZoESE, pontos nyitásfogadásokkal, jó támadásokkal 17 perc alatt behúzta az első szettet (25-11). A második játszmában sem tört meg a hazaiak lendülete, felszabadult játékkal gyártották a pontokat (25-18).

A harmadik játékrész szorosabban indult, aztán nyitásfogadási problémák miatt hullámvölgybe kerültek a szombathelyiek (6-15). Bodzer Attila második időkérése után Gulkai Zsófia jó nyitásaival sikerült felzárkózni és a vezetést is átvenni (16-15). Innentől felváltva estek a pontok, de a végjátékban a SZoESE-sek koncentráltak jobban (25-21). A hazaiak minden játékosát dicséret illeti.

 

Haladás VSE/Sportiskola–Röpisuli SE Ajka 1:3 (-16, 19, -22, -18). – Szombathely, 70 néző, NB II-es női röplabdamérkőzés, vezette: Őri, Prukner.

HVSE/SI: Fatér J., Perintfalvi, Varga Á., Sajben, Héjj, Németh Blanka. Csere: Dóka (liberó), Fatér V. (liberó), Kiss D., Németh Boglárka, Németh T., Szendrődi, Horváth B. Edző: dr. Mucsi Péter.

Az első játszma közepéig fej fej mellett haladtak a csapatok, ezután visszaesett a hazaiak koncentrációja, így simán elhúzhattak az ajkaiak (11-25). A második játékrészben viszont parádésan játszottak a HVSE/SI fiataljai, sikerült is egalizálniuk (25-19). A harmadik szettet 18-9-ig szintén a hazaiak uralták, ezután viszont érthetetlen módon szétesett a játékuk, és fordítani tudott az Ajka (22-25). A nagy előnyről elvesztett játszma megviselte a zöld-fehéreket, és már csak futottak az eredmény után (18-25).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában