A biztos bennmaradás a cél

2020.01.01. 15:30

Jó úton jár a Sárvár FC – Bojan Lazic edzővel beszélgettünk

Nehéz őszt tudhat maga mögött a Sárvár FC NB III.-as labdarúgócsapata – de az edző, Bojan Lazic szerint a legfontosabb célt, a biztos bennmaradást teljesíteni fogja alakulata.

Tóth Gábor

Bojan Lazic keze alatt ütőképes társaság formálódik Sárváron

Fotó: Benkő Sándor

A Sárvár FC 18 pontot gyűjtött az ősszel, négy győzelemmel, hat döntetlennel, hat vereséggel 13. a 16 együttest felvonultató tabellán. A csapat azzal a céllal futott neki a 2019/2020-as szezonnak, hogy megőrzi NB III.-as tagságát – úgy tűnik, hogy ez teljesíthető fel­adat.

– Nehezen indultunk neki a szezonnak – árulta el Bojan Lazic. – Amikor visszatértünk a nyári szünetről, az első edzésen mindössze nyolc játékos jelent meg. Tulajdonképpen elfogyott a csapat, kulcsjátékosok is távoztak. Nagyon rövid idő alatt kellett összerakni egy új, ütőképes társaságot – mozgósítani kellett minden kapcsolatunkat, továbbá rengeteg próbajátékost néztünk meg. Végül kialakult az a keret, amelyre azt mondtam, hogy megállja a helyét az NB III.-ban – ugyanakkor nagyon szűk létszámmal operáltunk egész ősszel, ami azért menet közben okozott problémát. Keményen dolgoztunk a felkészülési időszakban, ennek köszönhetően jól kezdtük a bajnokságot, pedig nem volt jó a sorsolásunk, sok meccset játszottunk idegenben.

- Aztán jött egy sikertelen időszak, sérülések, eltiltások miatt elfogy­tunk, és szerencsénk sem volt, ugyanis hiába játszottunk többször is jobban, mint ellenfelünk, rendre kikaptunk 2-1-re, 1-0-ra. Bosszantó, lélekromboló időszak volt, de a csapat nem roppant meg, jó közösség módjára együtt vészelte át a nehéz heteket – én pedig végig éreztettem a fiúkkal, hogy hiszek bennük, hogy jó focisták, hogy több van bennük annál, mint amit a tabella sejtet. A szezon vége pedig már rendben volt, az utolsó négy meccsünkből kettőt megnyertünk, játszottunk egy ikszet, és csak egyszer kaptunk ki. Egy pillanatig nem voltunk kieső helyen – és elérhető közelségben van a középmezőny. Egyébként nagyjából reális a helyezésünk, kis szerencsével talán három-négy ponttal lehetne több.

Bojan Lazic keze alatt ütőképes társaság formálódik Sárváron
Fotó: Benkő Sándor

– A télen nem fogunk senkit elengedni, mindenki kiérdemelte a bizalmamat – folytatta Bojan Lazic. – Ugyanakkor erősíteni akarunk – és fogunk is. Három-négy játékosra szükségünk van, a tavasznak sokkal bővebb kerettel szeretnénk nekifutni. Kiszemeltek már vannak, de neveket majd csak akkor mondok, ha konkrétumokról is beszámolhatok. Ha jól kezdjük a tavaszt, akkor a folytatásban talán már nem kell a hátunk mögé nézegetni. A fiúknak adtam egy kis pihenőt, de mindenki kapott egyéni edzéstervet. Azt szeretném, hogy a január közepén kezdődő téli felkészülési időszakot mindenki jó állapotban, fitten kezdje meg – ne pedig a nulláról.

– Szerencsére végig éreztük a városvezetés támogatását, a klub irányítói pedig mindent elkövettek, hogy csak a munkára kelljen koncentrálnunk. Ezért is mondom, hogy biztató a jövő – csak együtt érhetünk el szép eredményeket. Igaz, hogy a célunk a biztos benn­maradás, de nem baj, ha a játékosaim, természetesen velem együtt, ennél többet akarnak elérni! – zárta szavait Bojan Lazic.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában