kosárlabda

2020.01.05. 10:36

Vékonyka győzelem – Nyert az Egis Körmend

Az OSE Lions alaposan megszorongatta az Egis Körmend kosárcsapatát a 14. bajnoki fordulóban. Az oroszlányiak végig vezetve uralták a találkozót, de a Körmend bravúros utolsó negyedet produkált és az utolsó másodpercekben a maga javára billentette az eredményt.

Tóth Judit

Travis Taylor remekelt a hazai OSE elleni meccsen

Fotó: Szendi Péter

OSE Lions – Egis Körmend 71-72 (23-9, 18-19, 18-17, 12-27)

Oroszlány, 1500 néző, NB I-es férfi kosárlabda bajnokság 14. forduló, vezette: Földházi T., Minár L., Lengyel Á.

Oroszlány: Abell 4, WASHINGTON 14, Mohácsi 3/3, BOZOVIC 14/3 HAYES 12 Csere: Illés 7/6, Rizvic 9, Demeter 6, Zsiros-, Garamvölgyi 2 Vezetőedző: Sebastjan Krasovec

Körmend: TURNER 30/6, EDWARDS 13/6, Takács-, Varnado 6, Taylor 9. Csere: Ferencz 8/6, Kastrati 5, Durázi 1 Vezetőedző: Matthias Zollner.

Az eredmény alakulása: 4. perc: 13-4. 8. perc: 18-6. 13. perc: 30-15. 16. perc: 35-20. 24. perc: 44-35. 27. perc: 50-43. 32. perc: 61-50. 38. perc: 71-66.

Kipontozódott: -

Technikai probléma adódott a mérkőzés előtt, az oroszlányi csapat kénytelen volt mezt cserélni, mert összetéveszthető szerelésben léptek pályára a felek a piros-feketék csatáján. Telt ház, nagyszerű hangulat fogadta a csapatokat, a Körmendnek is volt támogatottsága, hiszen több, mint százan elkísérték a csapatot Oroszlányba.

Alaposan felszívta magát a találkozóra az OSE Lions, Mohácsi triplája adta meg az alaphangot, majd Hayes vezényletével mindjárt a mérkőzés elején komoly előny birtokába kerültek a hazaiak. Az Egis Körmend a szezon talán leggyengébb kezdését produkálta, csak Taylor, Varnado és Turner tudott betalálni egy-egy kosárral, de ez vajmi kevés volt, mert az OSE ontotta a pontokat. Az első etapban egyértelműen jobb volt az Oroszlány, kilenc ponton tudta tartani az amúgy nagyon rosszul – 18 százalékkal – célzó vendégcsapatot (23-9).

A Körmend a második negyedben sem tudott kellőképpen felpörögni, így tartani tudta magabiztos előnyét a házigazda (30-15). Az oroszlányiak testvériesen osztozkodtak a pontokon, szinte mindenki feliratkozott a pontszerzők közé. A vasi piros-feketék fagyott játéka nem sok jót ígért, a hibák további hibákat eredményeztek, amelyeket az oroszlányi együttes könnyedén kihasznált. Csak Turner volt legény a gáton, az amerikai irányító tartotta a lelket a Körmendben. Némileg feljavult a vendég dobószázaléka, de a félidőre így is kitartott az OSE lendülete. Hazai előnnyel mehettek pihenni a csapatok (41-28).

Varnado és Hayes kosárváltásával indult a második félidő, a Körmend próbált agresszívebb játékra váltani. Jó szereléssekkel akadályozták egymást a felek. A 24. percre tíz ponton belülre került a Körmend (44-35), de Washington tett róla, hogy ez ne tartson túl sokáig (48-35). Az etap második részében többször közelebb került Matthias Zollner csapata, de az Oroszlány mindig válaszolt és továbbra is kézben tartotta a mérkőzést (59-45).

Kőkemény utolsó negyed várt a Körmendre, hiszen tizennégy pontos hátrányt kellett ledolgoznia. Turner volt a vezér továbbra is, gyors öt pontja megint tízen belülre hozta a vasi együttest (59-50). De Bozovic és Washington ezt nem hagyta szó nélkül. Turnernek volt válasza, ez volt a Körmend szerencséje. Elúszni látszott a vendégek hajója, de az etap közepétől többet hibázott az OSE is, kezdett megtörni a hazai lendület. A 38. percre öt pontra zárkózott a Körmend (71-66), innen már az idegek játéka következett. Döntő helyzetben nem remegett meg Edwards keze, egy duplával ért közelebb a vendég. Aztán jött az utolsó vasi támadás, az Oroszlány nem tudta kivédekezni, sőt Rizvic oda is ütött. Edwards 2+1-es akciójával már a vendégeknél volt ez előny. A mérkőzés folyamán először – éppen a legjobbkor – vezetett a Körmend, az Oroszlánynak már nem maradt ideje változtatni a fennmaradó 25 másodpercben, így ha szerencsével is, de behúzta a meccset Matthias Zollner csapata idegenben. Közel volt a győzelemhez az OSE, de a végén a rutinosabb Körmend hidegvérrel megoldotta a feladatot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában