Biztos győzelem

2020.02.22. 17:21

Futsal Final Four – Győzőtt a Veszprém ellen a Haladás (Frissítve!)

A futsal Final Four elődöntőjében a Haladás biztosan verte az amúgy jó erőt képviselő Veszprémet.

Tóth Gábor

Haladás-Veszprém futsal magyarkupa elödöntő, 20200222, ut, Szombathely, Vas Népe / Unger Tamás

Fotó: Unger Tamás

Haladás VSE–Futsal Veszprém 4-0 (2-0). – Szombathely, 1500 néző, futsal Magyar Kupa, elődöntő, vezette: Wittner, Tamási (Ibriksz).

HVSE: Alasztics – Hajmási, Dávid, Dróth, Vas. Csere: Sásdi (kapus), Horváth P., Simic, Sipos, Madson, Gerencsér, Péter, Luis Garcia, Vidák. Edző: Calvo Rodriguez Juan Ramon.

Veszprém: Spandler – Tatai, Gyurcsányi, Milosavljevic, Bognár. Csere: Schmidmajer (kapus), Miklós, Tar, Papp, Varga, Bencsik Á., Raimundo, Bencsik R., Caio Matheus. Edző: Frank Tamás.

Gólszerzők: Hajmási (2.), Dávid (16.), Vas (23.), Luis Garcia (36.).

Kiállítva: Tatai (38.).

Óvatos játékkal kezdtek a felek. De a Haladás gyorsan vezetéshez jutott: Hajmási volt eredményes közelről egy oldalberúgás után. Mind a két csapat szervezetten futballozott, nagy hangsúlyt helyezve a védekezésre. Aztán csak felpörögtek az események – a játékvezetők nem igen tudták tartani a lépést, sok furcsa döntést hoztak. Dróth Zoltánt például minden retorzió nélkül faraghatták a veszprémiek. Két egyenrangú csapat csatázott. Igaz, kissé mintha idegesnek tűnt volna a Haladás, ám csak rendezte a sorait, Vas óriási ziccerben rúgta a kapusba a labdát. Majd növelte az előnyét a Haladás: Hajmási visszagurított labdáját Dávid zúdította jobbról, messziről a veszprémi kapuba (16. perc: 2-0). Nem sokkal később Tatai okos fejesénél a kapufa sietett Alasztics segítségére. Nem adta fel a Veszprém, de nagyon kitámadott, így vezethetett néhány kontrát a Haladás. Ám kimaradtak a hazai helyzetek, így nagyszünetig nem dőlt a találkozó sorsa.

 

Fordulás után már egyértelműen fölényben játszott a Haladás. Dávid parádés passzát, indítását Vas becsúszva gyötörte át a kirontó kapus alatt (23. perc: 3-0). Majd Simic bombája forgácsolta szét a kapufát, és Dróth tornáztatta meg többször is a veszprémi hálóőrt. Nem tehetett mást: korán vészkapus játékra váltott a vendég. De biztos előnye tudatában higgadtan futballozott, stabilan védekezett a Haladás – nem engedett igazán nagy helyzetet ellenfelének. Igaz, a könnyű síppal befújt faultok miatt a Haladás korán, már a 34. percben elérte az öt csapathibát – érdekes módon a Veszprém eddig egyetlen egyszer sem szabálytalankodott. De, hogy tényleg semmi izgalom ne maradjon a végére, arról Luis Garcia gondoskodott, aki labdát lopott, majd saját hatásáról emelt parádésan az üresen hagyott veszprémi kapuba (36. perc: 4-0). A hajrában szétesett a Veszprém, Tatai kiállítása miatt pedig egy időre emberhátrányba is került. A Haladás sorra dolgozta ki és hagyta ki a helyzeteit. Sásdi még szórakoztatta kicsit a közönséget: kisbüntetőt védett. Vastaps kísérte az öltözőbe a zöld-fehér csapatot.

A HVSE biztosan, a vártnál talán könnyebben jutott be a futsal Magyar Kupa vasárnapi fináléjába (14.30), ahol az ellenfele a Berettyóújfalu-Érd elődöntő győztese lesz – minden bizonnyal a Berettyó.

A Haladás mestere, Calvo Rodriguez Juan Ramon elégedetten nyilatkozott a mérkőzés után.

- Az első félidő nagyon nehéz volt, és összességében is méltó rivális volt a Veszprém – vélekedett Juanra. – Szervezetten, jól futballozott ellenfelünk, szerencsére mi rúgtuk az első gólt. De ennek ellenére is kiegyenlített csatát láthatott a közönség az első 20 percben. A félidőben azt mondtam a fiúknak, hogy a második félidőben minél előbb meg kell rúgnunk a harmadik gólt. Ennek megfelelően nagy lendülettel tértünk vissza a pályára, és sikerült is korán betalálni. A folytatásban már nyugodtabban játszhattunk, onnan kezdve már kezünkben tartottuk az irányítást. És a védekezéssel sem volt probléma, remekül reagáltuk le ellenfelünk vészkapus játékát. Szerencsére több olyan játékos is van a csapatomban, aki bármikor képes a váratlanra, a gólra. A második félidő nagy részében arra is figyeltem, hogy a kulcsemberek kapjanak egy kis pihenőt. Mert abban biztos vagyok, hogy a Berettyó minden gond nélkül lép át az Érden, és frissen futhat neki a vasárnapi döntőnek.

- Ismerjük jól a Berettyót – tért át a vélhetően következő, vasárnapi feladatra a spanyol tréner. – Tudjuk, hogy nagy riválisunk a téli átigazolási időszakban alaposan megerősítette a keretét. De néhány új játékos érkezése miatt talán nem fog változni a játéka, a taktikája, a stílusa. Már többször bizonyítottunk, hogy méltó kihívója vagyunk az ország egyik legjobb csapatának, a döntőben is a győzelemért lépünk majd pályára. Természetesen megnézem az Érd-Berettyó elődöntőt, de nagy meglepetésre nem számítok.

Haladás-Berettyóújfalu a fináléban

Az elődöntő másik meccsén Berettyóújfalu (NB I.)–Érd (NB II.) mérkőzést rendeztek – amelynek természetesen a bajnoki- és kupacímvédő, bajnoki listavezető, öt (!) légióst felvonultató Berettyó futott neki esélyesként. Az érdi amatőrök azonban meglepték a sztárokat. Olyannyira, hogy az Érd 2-1-re megnyerte az első félidőt. Sőt, kellett némi játékvezetői segítség (a bírók érezhetően tisztelték a nevesebb csapatot), hogy a Berettyó a második félidő elején egyenlítsen (25. perc: 2-2). A folytatásban úgy tűnt, hogy az esélyesebb gárda gyorsan lerendezi a találkozó sorsát (26. perc: 4-2). De az Érd visszajött a meccsbe, felzárkózott egy gólra (33. perc: 3-4) – és egészen a hajráig nyílttá tette az összecsapást. A Berettyó csak a 38. és a 39. percben szerzett találatokkal gyűrte le másodosztályú ellenfelét – és ha nehezen is, de érvényesítette a papírformát, nyert 6-3-ra.

Így vasárnap 14.30-kor Haladás–Berettyóújfalu döntőt rendeznek a futsal Magyar Kupában az Arena Savariában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában