Szombathelyi Haladás

2020.02.26. 20:01

Sérülések után – Schimmer kidőlt, Rózsa viszont visszatért

Egyelőre kérdéses, játszhat-e a vasárnapi (17.00) Dorogi FC elleni hazai NB II.-es mérkőzésen a Haladás jobb oldali védője, Schimmer Szabolcs.

Pum András

Schimmer Szabolcs a Budaörs elleni tatabányai meccsen sérült meg Fotó: Szabó Magdics Gábor

Fotó: Szabó Magdics Gábor

Egyik sérülés jön a másik után. Ősszel Supka Attila és Desits Szilárd, majd idén Mátyus János volt kénytelen sérülés miatt lemondani meghatározó futballistákról. Rózsa Dániel, Németh Márió és Medgyes Zoltán már az ősszel kidőlt, a legutóbbi, Budaörs (1-1) elleni idegenbeli bajnokin Schimmer Szabolcs kapott a bal combjához az első félidő végén, és a 43. percben hordágyon vitték le a pályáról. Szerencsére a rutinos védő esetében nem olyan nagy a baj, mint amilyennek elsőre látszott.

– Még a múlt szerdai, Budapest Honvéd elleni magyarkupa-visszavágón kaptam egy rúgást a bal combomra, de végigjátszottam a találkozót – mondta a 36. születésnapját hétfőn ünneplő Schimmer Szabolcs. – Bár egy vérömleny miatt meg is dagadt, tudtam edzeni, és a Budaörs elleni meccset is vállaltam. Ám a mérkőzésen éreztem, hogy nagyon feszít a combom, így a nagyobb bajt elkerülendő még a félidő vége előtt cserét kértem. Nem akartam kockáztatni.

Schimmer Szabolcs a Budaörs elleni tatabányai meccsen sérült meg Fotó: Szabó Magdics Gábor

– Az ultrahangos vizsgálat megállapította, hogy Szabolcs combhajlítóizom-sérülést szenvedett – tudtuk meg dr. Kelemen Pétertől, a Haladás egyik csapatorvosától. – Ezen a héten fizioterápiás kezelést kap, meglátjuk, ez mennyire lesz hatásos. Elképzelhető, hogy kihagyja a vasárnapi bajnokit, és csak a következő mérkőzésen szerepelhet – ezt egyelőre nem lehet megmondani.

Jó hír viszont, hogy Medgyes Zoltán Achilles-­ín-gyul­ladása már a múlté, a támadó legutóbb a Budaörs ellen már kerettag volt. Ami a többi sérültet illeti, Németh Máriónak október 27-én a Nyíregyháza elleni hazai bajnokin a bal térdében elszakadt az elülső keresztszalagja. A támadó középpályástól megtudtuk, rehabilitációja a tervek szerint halad, sőt, előbbre tart a felépülésben, mint a legutóbbi ugyanilyen sérülésénél. Németh jelenleg comb­izom-erősítő gyakorlatokat végez, aztán a stabilizációs feladatok következnek.

A tervek szerint két hét múlva elkezdheti az egyirányú futásokat, majd később már az oldalirányú mozgásokat. Ha minden jól megy, április végén már a csapattal edzhet. Arra viszont kevés esély van, hogy tavasszal még futballozhat. Rózsa Dánielnek október 20-án a Vasas elleni bajnokin eltörött a jobb bokája, és részlegesen elszakadt az elülső keresztszalagja. Bokáját a meccs után négy nappal megoperálták, a beavatkozás és a felépülés zökkenőmentesen sikerült. A keresztszalagját viszont nem műttette meg, inkább hagyományos módon próbál meggyógyulni: a kétszeres válogatott kapus a combját erősítette. Rózsa így pár napja már a csapattal együtt edz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában