A számok nem hazudnak

2020.03.20. 18:36

Falco vezetőedzője elégedett csapata szezonbeli teljesítményével

A Falco-Vulcano Energia KC Szombathely vezetőedzője, Gasper Okorn értékelte az elmúlt időszak eredményeit a klub hivatalos honlapján.

Tóth B. Zsuzsa

Gasper Okorn vezetőedző magyaráz, mellette kollégája, Milos Konakov

Fotó: Unger Tamás

A Falco KC Bécsben tartózkodó szlovén sikeredzője angol nyelvű levélben küldte el gondolatait. Gasper Okorn értékelte az elmúlt időszak eredményeit, sokaknak mondott köszönetet, valamint a kialakult helyzetről is megfogalmazta véleményét. Reményét fejezte ki, hogy mielőbb folytatódhat a közös munka.

- A szezon korai véget ért, ezen nem érdemes rágódni, fura időket élünk, a kosárlabda most másodlagos, sokakkal együtt csupán egy dolgot szeretnék, visszakapni a normális életem – kezdi mondandóját Gasper Okorn. – De előtte egészségesnek kell maradunk, és megnyerni a harcot egy láthatatlan ellenség ellen! Szeretnék köszönetet mondani hűséges szurkolóinknak az egész éves támogatásukért, fantasztikus tábor áll mögöttünk, drukkereink nélkül nem tartanánk itt. A játékosaimnak is hálával tartozom, remek közösséget alkottak, élmény volt ezt a csapatot vezetni. Köszönettel tartozom az edzői stábnak is, rengeteget dolgoztak kollégáim. Nem mehetek szó nélkül el a társam, barátom, Milos Konakov nagyszerű munkája mellett. Szintén ki kell emelnem Pichler Gergely technikai vezetőt, akinél jobb, elkötelezettebb, a klubja iránt hűségesebb munkatársam még nem volt a karrierem során – rengeteget dolgozik a Falcóért. Végezetül köszönöm Gráczer György ügyvezetőnek a támogatását, az ötleteit, és mindenekfelett a klub tudatos vezetését. Rengeteget tanultam tőle. Továbbá köszönöm a bizalmat a szponzorok részéről, akik a háttérből segítették a sárga-fekete hajó irányítását.

Gasper Okorn vezetőedző magyaráz, mellette kollégája, Milos Konakov
Fotó: Unger Tamás

-Elég idő lesz kielemezni a félbeszakadt bajnokságot, összegezni a gondolataimat, de azt már most tudom, hogy az osztályzat jó lesz, hiszen remek szezont futottunk, legalább olyan jót, érdekeset, izgalmasat, mint tavaly – folytatta gondolatait a vezetőedző. – Büszke vagyok arra a munkára, amit elvégeztünk. Hatalmas nyomás volt rajtunk – amivel megbirkóztunk. Az első pillanatban, már augusztusban tudtuk, hogy mit akarunk elérni. Sokaknak meglepetés volt, hogy túl tudtunk jutni a két Bajnokok Ligája-selejtezős párharcon, ráadásul a csoportkörben is helytálltunk. Nekem azonban nem, ugyanis egész nyáron erre készültem. A legnehezebb feladat talán az volt, hogy a játékosokat is meggyőzzem erről, hogy igenis képesek olyan magas szinten játszani, mint amit a BL megkövetel. Végül éltünk a lehetőséggel, és nagyon élveztük a közös utazást, az európai kalandot – teljesen új élményekkel, tapasztalatokkal gazdagodtunk. Büszkén képviseltük a magyar kosárlabdát egy magas szinten. Ennek ellenére maradt bennem rossz érzés is a BL-szereplés kapcsán: a hazai vereséget a Besiktas ellen nehezen dolgoztam fel. Ez volt talán az egyetlen nagy hibánk – ami a továbbjutásunkba került. A nemzeti bajnokságban folyamatosan remekül, éretten játszottunk. Pedig tisztában voltunk azzal, hogy nem lesz egyetlen könnyű meccsünk sem. Az összes riválisunk pihenten és motiváltan lépett pályára ellenünk. De nagyrészt jól reagáltunk erre. A 18 győzelem és három vereség önmagáért beszél – ehhez nem kell semmit hozzáfűznöm. Az elejétől a végéig vezettük a tabellát. Mindenkinek lehet véleménye az erőviszonyokat illetően, de a tények, a statisztikák mellettünk szólnak. Nagyon büszke vagyok a mögöttünk hagyott időszakra. Az elmúlt két szezon alatt 91 tétmeccsen ültem a sárga-feketék kispadján, 64-szer nyertünk, 27-szer kaptunk ki. A bajnokságban 51 győzelem, 13 vereség a közös mérlegünk, az Arena Savariában pedig 32 győzelemre csak egyetlen vereség jutott! Ez sokat elmond arról, hogy hová jutott a Falco az elmúlt két évben. Folyamatosan fejlődtünk, és egyre magasabbra raktuk a lécet magunknak. Én is sokat tanultam, megismertem a magyar bajnokságot – és mindig bizonyítani akartam, mindig nagyon motivált voltam. Számtalan remek pillanat, izgalmas meccs van mögöttünk, ahogyan volt részünk csalódásban, álmatlan éjszakában is.

-De mindig előre kell tekinteni, mindig szükség van az új kihívásokra. Nehéz lesz megismételni az elmúlt időszak sikereit, de ezért fogunk dolgozni. Hamarosan találkozunk, addig pedig mindenki maradjon otthon, és vigyázzon magára, szeretteire! – zárta szavait Gasper Okorn.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában