Az UEG is bejelentette a törlést

2020.03.17. 20:17

Dévai Boglárka: az egészség fontosabb

Az Európai Tornaszövetség (UEG) is bejelentette, hogy a koronavírus-járvány miatt törli a 2020-as évre tervezett kontinensbajnokságait. Tovább tart a Delfin Sportiskolai SE Európa-bajnok tornásznőjének kényszerpihenője.

Horváth Erika

Üresek a lelátók, bezártak a csarnokok – nem lehet hol edzeni, játszani

Fotó: Unger Tamás

Az UEG egyaránt törölte az év első felére tervezett női (Párizs, április 30. – május 3.) és férfi torna (Baku, május 27–31.), a ritmikus gimnasztika (Kijev, május 21–24.) és a gumiasztal Eb-t (Göteborg, május 7–10.). Az UEG azt tervezi, hogy ha lehetséges, megtartja az eseményeket az év második felében. Az áprilisi–májusi versenyeket világszerte törölték, az olimpiai kvalifikációs folyamat menthetetlennek tűnik – a tavaszi kontinensbajnokságok ugyanis mindenhol befolyással lettek volna az ötkarikás kijutásra is. Az UEG kapcsolatba lépett a Nemzetközi Tornaszövetséggel (FIG) a kvóták elosztásával kapcsolatban.

Üresek a lelátók, bezártak a csarnokok – nem lehet hol edzeni, játszani
Fotó: Unger Tamás

A kórházi fertőzés miatt bekövetkezett műtétek sora és másfél éves kényszerpihenő után nagyon készült a visszatérésre a Delfin Sportiskola SE Európa-bajnoka, Dévai Boglárka, aki a 2018-as, ugráson megszerzett Eb-aranya óta nem tudott versenyezni.

– Kettős érzelmek dúlnak bennem – mondta a 20 esztendős tornásznő, Vizer Erzsébet és Rácz Gábor tanítványa. – Nagyon vártam már, késznek éreztem magam a visszatérésre, aztán lefújták az első versenyemnek tervezett dohai világkupát, majd a hazai Matolay-emlékverseny is ugyanerre a sorsra jutott. Most pedig az Eb is. Hiába volt a sok munka, kemény felkészülés. Ez nem jó érzés, mégis, a mögöttem álló megpróbáltatásokkal teli másfél év után csak egyet mondhatok: az egészség a legfontosabb – mindannyiunknak. Figyeljük a híreket – brutális, ami szerte a világban történik. Remélem, nálunk nem lesz olyan komoly a helyzet, mint például Olaszországban. Mi már a múlt héten befejeztük az edzéseket, kimozdulni sem nagyon szeretnék itthonról, így is próbálok védekezni. Talán itthoni erősítéssel, esetleg futással valamennyire karban tudom tartani magam.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában