Otthon edzenek

2020.03.24. 07:00

Két légióssal is szerződést bontott a Haladás futsalcsapata

A két brazil légiósával szerződést bontott a Haladás VSE NB I-es futsalcsapata. szerb és spanyol játékosa is hazautazott, de ha folytatódik a bajnokság, mindkettő visszatér.

Tóth Gábor

Madson gólt rúgott a Magyar Kupa döntőjében – éppen az MK-diadalt ünnepli

Fotó: Unger Tamás

Mindössze egyetlen mérkőzést játszott le a felsőházi rájátszásból a Haladás VSE NB I-es futsalcsapata, amikor a Magyar Labdarúgó Szövetség bizonytalan időre felfüggesztette a bajnokságot – a friss kupagyőztes zöld-fehér gárda a tabella második helyéről várja a folytatást. A klubvezetés pedig megtette az ilyenkor szükséges lépéseket.

Madson gólt rúgott a Magyar Kupa döntőjében – éppen az MK-diadalt ünnepli
Fotó: Unger Tamás

-Luis Garcia és Milos Simic is hazautazott, előbbi Spanyolországban, utóbbi Szerbiában várja ki, hogy normalizálódjon az egészségügyi helyzet – árulta el Pálmay Tamás a HVSE futsal szakágvezetője. – A két januárban igazolt brazil fiúval viszont más a helyzet. Madson Caetano de Abreu és Soares De Melo Darrieer ugyancsak hazament. Maradhattak volna, de ők a hazautazást választották. Méltányoltuk a kérésüket, és közös megegyezéssel felbontottuk a szerződésüket. Emberileg és szakmailag is elégedettek voltunk velük, a dolgok szerencsés alakulása esetén visszavárjuk őket jövőre. Főleg Darrieer helyzete alakult szerencsétlenül, hiszen mire megérkeztek a papírjai, mire végre pályára léphetett volna, beütött a koronavírus-járvány okozta vészhelyzet. Spanyol edzőnk, Calvo Rodriguez Juan Ramon marad Magyarországon, ugyanis Győrben van lakása. A keret folytatja az edzést. A szakmai stáb aprólékos edzéstervet dolgozott ki mindenkinek. Maradt a normál menetrend, minden nap van edzés, többször napi két foglalkozás is, ilyenkor videochat segítségével kommunikálnak egymással az edzők, a játékosok. Természetesen elsősorban fizikai tréningekről van szó, hiszen meg kell őrizni a játékosok állóképességét.

-Mindenki szeretné, hogy folytatódjon a pontvadászat – jelezte Pálmay Tamás. – A felsőházi rájátszásból még van hátra hét meccsünk, valamint vélhetően várna ránk egy akár öt meccsig tartó bajnoki döntő is. A bajnokságban április 20-ig egyébként is egy nagyobb szünetet tartottak volna a válogatott mérkőzései miatt – vagyis az idő annyira nem sürgeti a futsal szakágat. A magam részéről bizakodó vagyok, reménykedem a folytatásban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában