Körkép

2020.03.14. 07:00

Lassacskán leáll a Vas megyei, a hazai és a nemzetközi sportélet

Szinte óráról órára változik a helyzet a járványveszély miatt, de minden abba az irányba halad, lassul és nagyon sok fronton már meg is állt a hazai és a nemzetközi sportélet. A péntek esti helyzetképből szemezgettünk.

Vas Népe

Csütörtökön beszüntették a tanfolyamokat, péntektől már a profi tornászok, Dévai Boglárkáék sem edzenek

Fotó: Unger Tamás

NEM LESZ VASÁRNAP HALADÁS–MTK RÖPLABDABAJNOKI SEM.

A Magyar Röplabda Szövetség 2020. március 11-étől a felnőtt és utánpótlás bajnokságaiban, illetve az általa szervezett egyéb sportrendezvényein további intézkedésig minden felnőtt és utánpótlás bajnoki vagy egyéb MRSZ által szervezett mérkőzés, torna további fordulóit 2020. április 3-áig felfüggeszti. Az év hátralévő röplabdaeseményeinek megtartásáról vagy törléséről a további kormányzati döntések alapján határoznak.

FELFÜGGESZTIK A TEKEPROGRAMOKAT.

Mivel több egyesület nem tudja biztosítani a zárt kapus mérkőzések/sportesemények lebonyolítását, az egészségféltés okán a Magyar Teke Szakági Szövetség Elnöksége úgy határozott, hogy péntektől minden MATESZ által szervezett, lebonyolított sporteseményt, mérkőzést felfüggeszt, beleértve a nemzeti csapatbajnokságokat. A folytatásról a későbbiekben határoznak.

AZ ASZTALITENISZEZŐK JÁTSZANAK.

Csütörtökön ülésezett a Magyar Asztalitenisz Szövetség (MOATSZ) elnöksége, tudtuk meg Fehér Lászlótól, az egyik alelnöktől, Celldömölk polgármesterétől. Elmaradnak a ranglista- és a nagyobb versenyek, de a csapatbajnokságokat folytatják, mert közelében sincs a limitált száz főhöz egy-egy találkozó résztvevőinek létszáma. Nagyobb probléma, hogy már több iskolai tornacsarnokban edző, játszó csapat jelezte, hogy az intézmények már csak diákokat engednek be a tornatermekbe, külső személyeket nem. Ezeket a problémákat egyelőre halasztással, pályaválasztói cserével hidalják át.

A TORNÁSZOK LEHÚZTÁK A ROLÓT.

A Magyar Torna Szövetség (MATSZ) már szerdán lemondta két márciusi nagy rendezvényét, a lány utánpótlás és női II. osztályú versenyeit, valamint a jövő hétvégére tervezett Matolay Elek Nemzetközi Emlékversenyt is. A Szombathelyi Sportiskola, illetve a Delfin Sportiskolai SE viszont már beszüntetett minden edzést és tanfolyamot is otthonukban, a Farkas Károly utcai Arborétum Sportcsarnokban.

Csütörtökön beszüntették a tanfolyamokat, péntektől már a profi tornászok, Dévai Boglárkáék sem edzenek
Fotó: Unger Tamás

AZ NHL IS SZÜNETEL.

A kosárlabda-bajnokság (NBA) után az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) is felfüggesztette mostani szezonját. „Azután, hogy tegnap egy NBA-játékos koronavírustesztje pozitív lett, és tudva, hogy a két liga csapatai több csarnokon, öltözőn osztoznak, valószínűsíthető, hogy hamarosan az NHL közösségéből is lesz fertőzött. Ezért nem lenne bölcs dolog, ha további mérkőzéseket rendeznénk” – mondta a bajnokság első embere, Gary Bettman.

EURÓPAI KUPAMECCSEK NÉLKÜL.

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) a koronavírus-járvány miatt minden jövő heti nemzetközi kupamérkőzést elhalasztott. Az UEFA közleménye szerint a Bajnokok Ligája nyolcaddöntő visszavágóinak jövő keddi és szerdai összecsapásait és csütörtökön az Európa-liga nyolcaddöntő második felvonásait nem rendezik meg. A halasztás nyomán a negyeddöntők sorsolását sem tartják meg jövő pénteken. Az UEFA a tagországokkal jövő kedden tanácskozik arról, miként folytatódjanak az európai bajnokságok, illetve nemzetközi versenysorozatok.

HALASZTJÁK A GYŐRI OLIMPIAI SELEJTEZŐT IS.

A Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) pénteken elhalasztotta a férfi és a női olimpiai selejtezőtornákat, közte a magyarországi női viadalt is, amelyet a jövő héten péntektől vasárnapig rendeztek volna Győrben. Április 12-ig szünetelnek az európai kézilabdakupák, a kontinentális szövetség (EHF) döntése öt magyar csapatot is érint.

IDŐLEGES PAUZA.

Határozatlan időre felfüggesztették a francia labda­rúgó-bajnokság első és má­sodosztályának küzdelmeit. Az Angol Labdarúgó Liga (EFL) április 3-áig szüneteltet minden professzionális bajnokságot. A Német Labdarúgó Liga (DFL) is felfüggesztette a Bundesliga első és másodosztályának küzdelmeit.

BEZÁRT AZ UTE.

Az Újpesti Torna Egyletnél Őze István klubigazgató úgy döntött, hogy hétfőtől az egyesület valamennyi létesítménye bezár, csoportos edzéseket határozatlan ideig egyetlen szakosztályban és korcsoportban sem tartanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában