halasztás

2020.04.01. 20:58

Futsal: várják a folytatást

A koronavírus-járvány miatt szünetel a futsalbajnokság is. Négy vasi csapat várja a bizonytalan folytatást.

Tóth Gábor

Dróth Zoltán ritkán hibázik a kapu előtt

Fotó: Unger Tamás

Az NB I.-es futsalbajnokság alapszakaszát a második helyen zárta a Haladás VSE. A friss kupagyőztes gárda 18 forduló alatt csak kétszer kapott ki – az éllovas, címvédő Berettyóújfalu verte oda-vissza. A rájátszást éppen csak megkezdte a zöld-fehér gárda, egyetlen – győztes – meccset játszott. Második az ötcsapatos tabellán, hét pontja van, az egy mérkőzéssel többet játszó Berettyó 12 pontnál jár.

A rájátszásból még hét találkozója van hátra a Haladásnak (még kétszer vív meg a nagy rivális Berettyóval, akár meg is előzheti), aztán vélhetően döntőt játszana, amely akár öt meccsig is tarthat. A házi góllövőlistán a 25 találatot jegyző Dróth Zoltán az első, Hajmási Milán és Vas Ádám egyaránt 13 találatot számlál – nem mellesleg Dróth magasan vezeti az NB I.-es góllövőlistát, a mögötte következő Tatai József (Veszprém) „csupán” 17 alkalommal talált a kapuba.

Dróth Zoltán ritkán hibázik a kapu előtt
Fotó: Unger Tamás

A fiatal, saját nevelésű játékosokat felvonultató Haladás VSE II. az NB II.-ben kezdte a 2019/2020-as szezont. Az alapszakaszt a 11 csapatot felvonultató Nyugati csoport ötödik helyén zárta. A 18 bajnokit kilenc győzelemmel, kilenc vereséggel tudta le – és bejutott a hatcsapatos felsőházi rájátszásba. A felsőházban eddig egy győzelem, egy vereség a mérlege, ötödik a rangsorban. Még nyolc felsőházi meccs vár a csapatra. A 15 alkalommal eredményes Nagy Kevin Tamás a házi gólkirály, Papp Zsombor és Sipos Gergő 11-szer talált a kapuba.

A harmadik vonalnak megfelelő regionális futsalbajnokságban a Répcelak és a Kőszeg állt rajthoz. Az alapszakaszt magabiztosan nyerte meg a több ismert játékost felvonultató Répcelak. A Kőszeg pedig harmadikként végzett a hatcsapatos csoportban. A játékos-edző Halmos Máté 19 góllal járult hozzá a Répcelak meneteléséhez, míg Csák Dominik Hunor és Fehér Dániel 19 találattal segítette a Kőszeget. A Kőszeg számára a bronzéremmel véget is ért a szezon. A Répcelakra viszont vár még egy osztályozó az NB II.-be jutásért – ám az ellenfél kiléte és a mérkőzés időpontja sem ismert. Az viszont biztos, hogy a Répcelak fel akar jutni a másodosztályba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában