Tornászok a szereken

2020.05.28. 08:11

Dévai Boglárkáék megkezdhették a felkészülést

Egy hete a szerek mellett is edzésbe állhattak a Delfin Sportiskolai SE tornászai – élükön az Európa-bajnok Dévai Boglárkával.

Horváth Erika

Végre megkezdődhetett a speciális munka – a tornaszereken. Dévai Boglárka a gerendán Fotó: Cseh Gábor

Fotó: © Cseh Gábor

Miután átestek két-két ­COVID-19 PCR-teszten, és bebizonyosodott, hogy a lányok és edzőik sem fertőződtek meg a koronavírussal, használatba vehették termüket, az Arborétum Sportcsarnokot. Múlt szerdán találkoztak először, azóta naponta kétszer gyakorol Dévai Boglárka, Tömböl Boglárka, Horváth Emma, Maráczi Fruzsina és Borbás Maja edzőik, Rácz Gábor és Vizer Erzsébet irányítása mellett.

– Csak dicsérni lehet a lányokat, becsületesen elvégezték otthon a kényszerszünetben kapott feladatokat, jó formában jöttek vissza. Persze nem tudjuk onnan folytatni a munkát, ahol abbahagytuk, de biztosak vagyunk abban, hogy nem kell hosszú idő ahhoz, hogy utolérjék magukat. Kiéheztek a tornára, és fejben is sokat értek – mondta Vizer Erzsébet. – Hosszú felkészülés elé nézünk, idén nem tartunk szünetet nyáron, pihenő nélkül kell már végigdolgozni ezt az évet.

Végre megkezdődhetett a speciális munka – a tornaszereken. Dévai Boglárka a gerendán Fotó: Cseh Gábor

– Az elmúlt két hónapot otthon töltöttem, nem is nagyon mozdultam ki. A másfél éves kihagyás és szörnyűségek után egy kicsi esélyt sem akartam hagyni arra, hogy ismét baj érjen – mondta az ugrás 2018-as Európa-bajnoka, 2017-es Eb-bronzérmese, Dévai Boglárka, aki egy kisebb lábujjműtét után egy fertőzés miatt másfél évig nem tudott tornászni. Nagyon készült a visszatérésre, március közepén, a dohai világkupán lépett volna a szerekhez, ám ezúttal a koronavírus-járvány szólt közbe. – Természetesen mindent elvégeztem, amit Erzsi néniék előírtak, futást, biciklizést, erősítést, lazítást. Fizikálisan minden rendben, de szerek nélkül azért nem megy a torna. Persze izomlázam így is van, de nem érzem nehéznek az edzésmunkát. Élvezem, hogy újra csinálhatom, nagyon hiányzott már a torna. Nem omlottam össze, hogy jött a vírus, és még mindig várat magára a visszatérésem. Sőt, inspirál, hogy a még hosszabb kihagyás sem állíthat meg. Egyelőre alapozó jellegű munkát végzünk, és próbáljuk az elemeket szép fokozatosan visszahozni. Csak a mi csoportunk van a teremben, mi, öten is távol egymástól – a négy szeren, illetve a gumiasztalon. Az edzőkkel sincs érintkezés, azoknál az elemeknél, amiket évek óta tudunk, nem kell már segítségnyújtás. Készülök, majd az élet hozza, hogy mikor versenyezhetek újra. Egyelőre semmit nem tudunk a versenyekről, hogy mi lesz még idén, azt sem, hogy megrendezik-e az Európa-bajnokságot, és ha igen, mikor és hol?

Bogi elárulta, hogy befejeződtek a vizsgái, sikeresen zárta az első évet az ELTE PPK testnevelő, gyógytestnevelő, egészségfejlesztő szakán. Kikapcsolódásként pedig nagyszerű lehetőség számára az autóvezetés, hiszen a tanfolyami órái is folytatódhattak.

A sportiskolás tornászokkal kapcsolatos hír, hogy június 10-én a nagyobbacskák csoportja is bemehet már a terembe napi két edzésre. A legkisebbek majd 16-án következnek napi eggyel. Ezúttal nem lesz napközis rendszerű munka, mert két edzés között fertőtlenítik a termet az edzők, a fertőtlenítőszereket a létesítmény fenntartója, a sportközpont biztosítja. Bár már jó ideje nem lehetett szükségük rá, a Magyar Torna Szövetségtől kapott kisbusz nem pihent az elmúlt két hónapban sem, hanem jószolgálatot végzett; a városi önkormányzat szervezésében ezzel is szállítanak ebédet az arra rászorulóknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában